Κορυφαίος ψυχολόγος αποκαλύπτει: 8 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάθε πρωί

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ακολουθούν κάποιες πρωινές συνήθειες, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι ξεκινούν μ' έναν πανικό για να ετοιμαστούν

koryfaios psychologos apokalyptei 8 pragmata poy kanoyn oi eytychismenoi anthropoi kathe proi Άγχος, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΩΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΡΟΥΤΙΝΑ, ΣΤΡΕΣ

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ακολουθούν κάποιες πρωινές συνήθειες, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι ξεκινούν μ’ έναν πανικό για να ετοιμαστούν γρήγορα.

Αφού αφήσουμε το ξυπνητήρι να χτυπάει πολλές φορές, σηκωνόμαστε και τρέχουμε να ετοιμαστούμε, με αποτέλεσμα η μέρα μας να ξεκινάει με άγχος και στρες.

Όμως τα ευτυχισμένα άτομα πραγματικά απολαμβάνουν το πρωινό ξύπνημα. Έχουν μια απλή καθημερινή ρουτίνα που ακολουθούν κάθε πρωί, η οποία τους χαρίζει ευεξία και δίνει σκοπό στην ημέρα που ανατέλλει.

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Ξυπνούν με μια αίσθηση ευγνωμοσύνης

Αυτό το αίσθημα συνδέεται με μια ευρύτερη ευτυχία. Αρχίζουν την ημέρα τους με αγάπη. Αυτό σημαίνει πως πραγματικά εκτιμούν την ζωή τους και όλες τις μικρές επιτυχίες τους. Κάθε πρωί που θα ξυπνήσουν, εκφράζουν στον σύντροφό τους πόσο πολύ νιώθουν ευτυχείς που τον έχουν. Επίσης, γράφουν στα γρήγορα στο ημερολόγιό τους, που το έχουν δίπλα στο κρεβάτι, γιατί νιώθουν ευγνώμονες.

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Αρχίζουν ξανά από την αρχή κάθε πρωί

Γνωρίζουν ότι μια καινούρια μέρα ξεκινά. Η χτεσινή μπορεί να μην ήταν μια καλή μέρα αλλά η σημερινή θα έχει επιτυχία. Τα άτομα που δεν πτοούνται από μια κακή μέρα είναι ανθεκτικά πλάσματα. Η ανθεκτικότητα μαρτυρά την ύπαρξη σκοπού και ευτυχίας.

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Προσεύχονται και σκέφτονται θετικά

Οι περισσότεροι από τους ευτυχισμένους ανθρώπους είναι θρησκευόμενοι. Η προσευχή είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τον δημιουργό μας και το μέσο για να διατηρούμε την ηρεμία μας και την αυτοσυγκέντρωσή μας.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι παροτρύνουν θετικά τον εαυτό τους κάθε πρωί. Ο Steve Jobes, κάθε πρωί κοιταζόταν στον καθρέφτη και ρωτούσε τον εαυτό του ‘Εάν σήμερα ήταν η τελευταία σου ημέρα, τι θα ήθελες να κάνεις;’ και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ρωτούσε ‘ Τι καλό θα κάνω σήμερα;’

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Διαβάζουν

Κάποιοι ευτυχισμένοι άνθρωποι διαβάζουν την Αγία Γραφή ή άλλοι διαβάζουν ιστορίες που τους εμπνέουν ώστε να αρχίσουν την ημέρα τους καλά. Όπως και να έχει όμως, ακολουθούν μια καθημερινή ιεροτελεστία διαβάζοντας πράγματα που τους βοηθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Να γίνουν καλύτεροι και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και την αυτογνωσία τους. Το διάβασμα δίνει ένα θετικό ξεκίνημα και νέες ιδέες που θα καθοδηγήσουν την ημέρα.

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Απλοποιούν τα πράγματα ώστε να τους φτάνει ο χρόνος

Οι πολύπλοκες πρωινές ρουτίνες είναι δύσκολο να ακολουθηθούν για πολύ καιρό και σίγουρα θα αποτύχουν. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι φροντίζουν να απλοποιούν τα πρωινά τους. Παράδειγμα, έχουν έτοιμη την καφετιέρα από το βράδυ, έχουν έτοιμο το μεσημεριανό κολατσιό τους ή την τσάντα. Έτσι αποφεύγουν να κάνουν πολλά ταυτοχρόνως το πρωί, που θα τους προκαλούσε άγχος και ανησυχία και θα έκλεβε την ηρεμία τους τις πρώτες ώρες που σηκώνονται από το κρεβάτι.

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Ασκούνται

Η άσκηση ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο που δρουν εναντίον του στρες και της κατάθλιψης. Η πρωινή άσκηση είναι μια από τις προτεραιότητες των χαρούμενων ανθρώπων που γυμνάζονται το πρωί πρωί και έτσι δεν ανησυχούν αν θα βρουν χρόνο για γυμναστική αργότερα μέσα στην ημέρα. Αναγνωρίζουν ότι η δύναμη της θέλησης είναι μεγαλύτερη το πρωί.

Η πρωινή άσκηση τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και δίνει περισσότερη ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Health Psychology, ανακάλυψε πως η άσκηση κάνει τον άνθρωπο να βλέπει θετικά το σώμα του ακόμη και αν δεν χάνει βάρος ή καλυτερεύει η φιγούρα του.

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Παίρνουν τον καθαρό αέρα τους

Οι πρωινοί περίπατοι είναι ωφέλιμοι για όλα τα πλάσματα. Το περπάτημα έχει αποδειχτεί πως ερεθίζει την δημιουργικότητα στον εγκέφαλο, πράγμα καθόλου άσχημο για να αρχίσει κανείς την ημέρα του.

Εάν υπάρχει σκύλος, μια πρωινή βόλτα μαζί του για ένα ή δυο χιλιόμετρα, είναι η καλύτερη άσκηση και για τους δυο. Βγάζοντας το πρωί τον σκύλο, αναπνέουμε φρέσκο αέρα ο οποίος μας δίνει ζωντάνια.

Ευτυχισμένοι άνθρωποι: Απολαμβάνουν την ομορφιά γύρω τους και ζουν το παρόν

Είτε κάνουν την πρωινή βόλτα τους ή κάθονται στην αγαπημένη τους καρέκλα δίπλα στο παράθυρο, βρίσκουν τον χρόνο να εκτιμήσουν το περιβάλλον τους. Αυτό είναι αναζωογονητικό και τους κάνει να έχουν ενθουσιασμό για την ημέρα τους. Ζώντας την στιγμή και το παρόν συνειδητοποιούν τι πραγματικά σημαίνει αυτή η στιγμή, βλέποντας καθαρά πόσο σημαντικό είναι το ‘τώρα’ στην ζωή τους.

 
via