Κουνούπια τέλος: Οι τρεις τροφές που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε για να μην σας τσιμπάνε

Τώρα που καλοκαιριάζει, τα κουνούπια αν μη τι άλλο «ταράζουν» τον ύπνο μας, ενώ ορισμένες φορές μεταδίδουν και επικίνδυνες ασθένειες.

koynoypia telos oi treis trofes poy prepei na stamatisete na trote gia na min sas tsimpane 1 κουνούπια, τροφές

Τώρα που καλοκαιριάζει, τα κουνούπια αν μη τι άλλο «ταράζουν» τον ύπνο μας, ενώ ορισμένες φορές μεταδίδουν και επικίνδυνες ασθένειες.

Βέβαια, πολλοί από μας έχουμε παρατηρήσει πως τα κουνούπια «προτιμούν» κάποιους περισσότερο, κι άλλους λιγότερο και αυτό έχει να κάνει με ουσίες που «εντοπίζουν» στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, καθώς ορισμένες τροφές προσελκύουν και άλλες απωθούν το ενοχλητικό έντομο.

koynoypia telos oi treis trofes poy prepei na stamatisete na trote gia na min sas tsimpane κουνούπια, τροφές

Κουνούπια: Τι πρέπει να αποφεύγετε για να γλιτώσετε τα τσιμπήματα

Ποια τρόφιμα να αποφεύγετε για να «γλυτώσετε» τα τσιμπήματα:

  • Μπανάνες

Μια ουσία που προσελκύει τα κουνούπια είναι το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας. Ωστόσο, οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η μπανάνα, αυξάνουν την ποσότητα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από την επιδερμίδα.

  • Παγωτό

Αν και είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ, περιέχει αρκετό γάλα και όπως είναι φυσικό, όλα τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν στην παραγωγή περισσότερου γαλακτικού οξέος. Προτιμήστε λοιπόν τα σορμπέ, καθώς δεν περιέχουν γάλα.

  • Αλκοόλ

Από τη μία το αλκοόλ συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος και από την άλλη τα κουνούπια τείνουν προς τις πιο… θερμές επιδερμίδες, οπότε καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

 

via: Enimerotiko