Λεκές από λάδι: Τέσσερις αποτελεσματικοί τρόποι για να εξαφανίσεις τις λαδιές από τα υφάσματα

Λάδι στα ρούχα: Πρόκειται για ένα από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί έναν από τους εφιάλτες των νοικοκυρών.

1721 ΚΟΛΠΑ, λάδι, ρουχα

Λάδι στα ρούχα: Πρόκειται για ένα από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αποτελεί έναν από τους εφιάλτες των νοικοκυρών. Αυτό, συμβαίνει, γιατί δεν βγαίνει εύκολα ή τουλάχιστον θέλει συγκεκριμένη διαδικασία για να βγει. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι λεκέδες εμφανίζονται συχνά στα ρούχα των παιδιών.

Δεν είναι μόνο αντιαισθητικός λεκές αλλά και δύσκολος ιδιαίτερα όταν μείνει ώρα ή περισσότερο καιρό σε ένα ρούχο. Υπάρχουν ωστόσο μερικά κόλπα για να απαλλαγείτε πιο γρήγορα από τον «πονοκέφαλο» του λεκέ.

Λάδι στα ρούχα: Ακολουθούν τέσσερα κόλπα για να εξαφανιστεί από τα ρούχα

1. Χρησιμοποιήστε πράσινο σαπούνι. Τρίψτε τη λαδιά με το σαπούνι και πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο.

2. Τρίψε μια κιμωλία πάνω στο λεκέ που έχει προκληθεί από το λάδι και αφήστε το ρούχο για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια απομακρύνετε την κιμωλία και βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

4 16 1024x538 1 ΚΟΛΠΑ, λάδι, ρουχα

Κι άλλα κόλπα για να εξαφανιστεί από τα ρούχα

3. Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιήστε ταλκ. Αμέσως μόλις λερωθεί ρίξτε ταλκ, αφήστε για λίγη ώρα και μετά καθαρίστε με υγρό πιάτων. Θα έχει περιοριστεί πολύ πριν το πλύσιμο στο πλυντήριο.

4. Η λύση στο αλάτι αν ο λεκές δεν είναι πολύ έντονος. Ρίξτε αλάτι στον λεκέ. Αφήστε τον για περίπου ένα μισάωρο και μετά βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

 
via