Πως να αποθηκεύσετε 7 καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά για να τα τρώτε όλο τον χειμώνα

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών: Ο χειμώνας πλησιάζει και πολλές νοικοκυρές ενδιαφέρονται να κάνουν αποθήκευση προϊόντων.

1861 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, λαχανικά, φρούτα

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών: Ο χειμώνας πλησιάζει και πολλές νοικοκυρές ενδιαφέρονται να μάθουν πώς μπορούν να αποθηκεύσουν τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού. Σε περίπτωση που ανήκετε στη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, μπορείτε να πάρετε ιδέες από τη λίστα που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Σάλτσα ντομάτας: Άκουσέ μας. Θα μας ευχαριστείς σε λίγο καιρό που αποθήκευσες τώρα τις ντομάτες σου στο πικ της ωριμότητάς τους. Για να είσαι έτοιμη για την επόμενη φορά που θα έρθουν έκτακτοι επισκέπτες στο σπίτι και θα θέλεις να φτιάξεις μακαρονάδα ή για όταν θα έρθουν 20 συγγενείς μαζί τα Χριστούγεννα και θα χρειάζεσαι κάτι γρήγορο, φτιάξε από τώρα μια σάλτσα ντομάτας και κατέψυξέ την αποθηκεύοντάς της σε επαναχρησιμοποιήσιμες πλαστικές σακουλίτσες τροφίμων.

Αποθήκευση για πέστο: Δεν υπάρχει άλλη σάλτσα που να μυρίζει τόσο καλοκαιρινά όσο αυτή. Ετοιμάζεται να σου χαλάσει ο βασιλικός που έχεις στο μπαλκόνι; Τότε, φτιάξε μια γερή ποσότητα πέστο και αποθήκευσέ την σε ατομικές μερίδες σε θήκες για παγάκια.

Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιου: Έχεις φτιάξει αμέτρητες τάρτες και φρουτοσαλάτες φέτος; Όμως, για κάποιο λόγο ακόμα σού έχουν περισσέψει δυο κιλά ροδάκινα και μια σακούλα με φράουλες στο ψυγείο; Πρέπει να δράσεις γρήγορα. Μην τα αφήσεις να χαλάσουν και φτιάξε λαχταριστές μαρμελάδες που μπορούν να διατηρηθούν όλο το χρόνο και να σε βοηθήσουν να φτιάξεις τα πιο νόστιμα γλυκά, από πάστα φλώρα μέχρι κρέπες και κρουασάν.

1844 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, λαχανικά, φρούτα

Ντοματόσουπα: Όμοια με τη σάλτσα ντομάτας, εκμεταλλεύσου το κόκκινο φρούτο τώρα όσο ακόμα είναι απολαυστικό και ζουμερό και φτιάξε μια μεγάλη δόση της εν λόγω σούπας. Αποθήκευσέ την σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων και εξασφάλισε μερικά από τα πιο νόστιμα δείπνα του χειμώνα.

Αποθήκευση για λαχανικά και φρούτα: Διατήρησε για μήνες τις ντομάτες, τα αγγουράκια και το καρπούζι κάνοντάς τα τουρσί. Το χειμώνα μπορείς να τα προσφέρεις σαν μεζέ όταν έρχονται οι φίλοι στο σπίτι ή να τα προσθέτεις σε πατατοσαλάτες και σάντουιτς.

 

via