Τα τέσσερα σημάδια που δείχνουν πως το σπίτι σας είναι στόχος ληστών, αν δείτε το τρίτο πάρτε αμέσως το 100

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα για να εισέλθουν σ' ένα σπίτι, τα οποία, ευτυχώς, έχουν αρχίσει να διαρρέουν.

281 κλέφτες, ΚΟΛΠΑ, Σπίτι

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα για να εισέλθουν σ’ ένα σπίτι, τα οποία, ευτυχώς, έχουν αρχίσει να διαρρέουν.

Το σημάδι δίπλα στο κουδούνι δείχνει αν το σπίτι είναι άδειο και αν είναι εύκολη λεία, αλλά εκτός από αυτό, θα πρέπει να ελέγχει κάποιος τα κουμπιά του ασανσέρ και το σημείο που βάζει το κλειδί.

Οι κλέφτες χαράσσουν τη κλειδαριά, ανάλογα με το πόσα άτομα μένουν μέσα στο σπίτι, κάτι που ο ένοικος είτε δεν προσέχει, είτε πιστεύει πως έγινε λόγω φθοράς από το χρόνο.

Ένα άλλο κόλπο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι που βρίσκει τα διαφημιστικά φυλλάδια, δηλαδή αν είναι στην είσοδο της εξώπορτας ή στο ταχυδρομικό κουτί.

Τα κόλπα που ακολουθούν οι κλέφτες πριν μπουν σ’ ένα σπίτι

Οι ληστές βάζουν επίτηδες πολλά διαφημιστικά φυλλάδια για να δούνε αν λείπει ο ένοικος του σπιτιού και κάθε πότε βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Αν παρατηρήσει κάποιος παλιά διαφημιστικά, δηλαδή διαφημιστικά από σούπερ μάρκετ του προηγούμενου μήνα, καλό θα είναι να ειδοποιήσει άμεσα τις αρχές.

Τέλος, οι κλέφτες κάνουν κλήσεις στο σταθερό τηλέφωνο και δεν μιλάνε ή το κλείνουν αμέσως. Καλό θα είναι ο ένοικος να προσπαθήσει να κρατήσει αρχείο και αν συνεχίζονται για μια εβδομάδα, πιθανότατα οι ληστές ελέγχουν τις ώρες που το σπίτι μένει άδειο.

 

via: Enimerotiko