Τι να αλλάξετε στη ζωή σας για να γίνετε ευτυχισμένοι: 20 κορυφαίες συμβουλές από ηλικιωμένους άνω των 60

20 koryfaies symvoyles zois apo ilikiomenoys ano ton 60 Ζωή, ηλικιωμενοι, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές ζωής: Μήπως είστε σε νεαρή ηλικία και ανησυχείτε για το τι πρόκειται να συναντήσετε στη ζωή σας; Οι ηλικιωμένοι έχουν τις απαντήσεις ως προς τον τρόπο που μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε. Οι συμβουλές τους είναι πολύτιμες και ακολουθούν στη σχετική λίστα, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν είκοσι συμβουλές ζωής από ηλικιωμένους:

– Οι άνθρωποι συνήθως λένε: «Καλή είναι εκείνη η δουλειά, που καθημερινά λαμβάνεις προσωπική ικανοποίηση». Είναι μια λάθος δήλωση. Καλή δουλειά είναι εκείνη που μπορείτε να αντέξετε τη πλειοψηφία των συναδέλφων σας και καλύπτει όλα τα έξοδά σας. Σχεδόν κανείς δεν έχει μια τέτοια δουλειά, που την λατρεύει όλη την ώρα.– Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα. Μη παντρεύεστε νέοι. Ζήστε μια γεμάτη ζωή. ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ. Δεν έχει σημασία, αν έχετε χρήματα ή όχι. Μαζέψτε τη βαλίτσα σας και ταξιδέψτε εκεί που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Όσο δεν έχετε παιδιά, μη χαλάτε χρήματα σε ρούχα. Δείτε τον κόσμο. Βρείτε ένα σημείο στον χάρτη και φύγατε!– Μη τα παίρνετε όλα σοβαρά. Ακόμα και σε στιγμές που η ζωή φαίνεται ανέλπιδη, προσπαθήστε να γελάσετε με όλη την κατάσταση και να κοιτάξετε μπροστά.– Ο φίλος είναι εκείνος που θα έρθει για βοήθεια, ακόμα και στις δύο το πρωί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά γνωστοί.– Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας, είναι αυτός που θα δεχτεί να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σας.

Κι άλλες συμβουλές ζωής από ηλικιωμένους:

– Δε θα το καταλάβετε πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά σας. Γι” αυτό περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί τους.– Κανείς ακόμα δε πέθανε από στεναχώρια, επειδή δεν δούλεψε πολύ στη ζωή του. Να είστε εργατικοί, αλλά μη βάζετε τη δουλειά πάνω από την οικογένεια, τους φίλους και τον εαυτό σας!

– Ίσως ζήσετε πολλά χρόνια ή λίγα – κανείς δε το γνωρίζει. Αλλά όπως και να έχει, πρέπει να φροντίζετε την υγεία σας από τα νιάτα σας.– Αν κουραστήκατε από τη ζωή σας, τότε σταματήστε και σκεφτείτε το παρόν. Απολαύστε ό,τι είναι όμορφο και σημαντικό για εσάς. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και χαλαρώστε. Και συνειδητοποιήστε ότι όλα είναι σχετικά.– Τρώτε και γυμναστείτε, σαν να ήσαστε διαβητικός με πρόβλημα καρδιάς, – έτσι δε θα γίνετε ποτέ.

i archaioteri epidimia poy echei katagrafei pote synevale sto telos toy chrysoy aiona toy perikli 1 Ζωή, ηλικιωμενοι, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Επιπλέον, συμβουλές ζωής από ηλικιωμένους:

– Έχουμε μόνο μία ζωή. Μη ξυπνήσετε μια μέρα, όταν θα είστε ήδη 60 ετών και θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε καταφέρει αυτά που ονειρευόσασταν μια ζωή.– Πιθανόν να μην είναι σημαντική συμβουλή όπως οι άλλες αλλά βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, τα οδοντιατρικά προβλήματα είναι τρομερά.– Μη παίρνετε τοις μετρητοίς κάθε συμβουλή. Ρωτήστε τη συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεστε, και δείτε όλα τα θετικά και τα αρνητικά, πριν πάρετε τη προσωπική σας απόφαση.– Τα πράγματα είναι απλά αντικείμενα. Μην προσκολλήστε σε άψυχα αντικείμενα, προσκολληθείτε στον χρόνο και σε γεγονότα.

– Οι επιβλαβείς συνέπειες από εθισμούς ή ασθένειες, που πιστεύετε ότι τους έχετε ξεπεράσει, θα βγουν στην επιφάνεια στα γηρατειά

Οι υπόλοιπες:

– Συμβουλές ζωής: Εκτιμήστε κάθε στιγμή και κάθε λεπτομέρεια. Στα νιάτα τα θέλουμε όλα και γρήγορα. Αλλά γιατί να μην εκτιμήσουμε κάθε μικρή στιγμή; Δε θα ζήσουμε για πάντα σε αυτόν τον πλανήτη, και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Αγκαλιάστε χωρίς λόγο τη μητέρα
σας, πάρτε τηλέφωνο ένα φίλο σας. Ζήστε κάθε στιγμή.– Πληρώστε όλους τους λογαριασμούς σας και μείνετε μακριά από χρέη.– Η ζήλια καταστρέφει τις σχέσεις. Εμπιστευτείτε το άλλο σας μισό. Αν δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφο, τότε ποιον να εμπιστευτείτε;– Αν έχετε μια ανεκπλήρωτη επιθυμία, πρέπει να προσπαθήσετε τουλάχιστον να την πλησιάσετε να την υλοποιήσετε. Γιατί όσο θα μεγαλώνετε θα είναι περισσότερο θα απομακρύνεται η πραγματοποίησή της.– Όταν γνωρίζετε κάποιον για πρώτη φορά, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δε γνωρίζετε τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο. Βλέπετε μόνο την εθνικότητά του, την ηλικία του και την εμφάνισή του. Ξεχάστε όλα αυτά. Δεν γνωρίζετε τίποτα. Όλα αυτά τα στερεότυπα που μας επιβάλλουν, περιορίζουν τη ζωή μας.

 via