Τι θα συμβεί στα ρούχα σας αν βάλετε μαγειρική σόδα μέσα στο πλυντήριο

Μαγειρική σόδα: Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά αν προσθέσετε σόδα και απορρυπαντικό, τα ρούχα βγαίνουν φωτεινότερα και λευκότερα.

7 exypnes chriseis tis mageirikis sodas sto plyntirio roychon 3 ΚΟΛΠΑ, πλυντηριο, ΣΟΔΑ

Μαγειρική σόδα: Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά αν προσθέσετε σόδα και απορρυπαντικό, τα ρούχα βγαίνουν φωτεινότερα και λευκότερα. Αφορά κυρίως τα έγχρωμα ρούχα. Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι η μαγειρική σόδα ως υλικό. Πρόκειται για ένα φυσικό αποσμητικό και καθαριστικό. Παράλληλα απαλύνει το νερό – πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε λιγότερο απορρυπαντικό. Επίσης είναι ιδανική για να διατηρείται και το ίδιο το πλυντήριό σας καθαρό.

Μαγειρική σόδα: Ακολουθούν επτά κόλπα για το πλυντήριο ρούχων

– Λευκά και ανοιχτόχρωμα: Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στην πλύση μαζί με το απορρυπαντικό. Θα τα λευκάνει περισσότερο και θα απομακρύνει όλες τις μυρωδιές.

7 exypnes chriseis tis mageirikis sodas sto plyntirio roychon ΚΟΛΠΑ, πλυντηριο, ΣΟΔΑ

– Οξέα: Λεκέδες από οξέα πάνω στα ρούχα, μπορούν να προκύψουν από διάφορα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των: αντιοξειδωτικού για σιφόνια, οξύ από μπαταρία, καθαριστικό τουαλέτας, εμετό, ούρα. Ξεπλύνετε γρήγορα τους λεκέδες και ρίξτε πάνω τους σόδα για να ουδετεροποιηθεί το οξύ. Αν το οξύ έχει στεγνώσει, χρησιμοποιήστε και πάλι σόδα πριν το πλύνετε στο πλυντήριο.

– Μαρκαδόροι: Αν τα ρούχα σας έχουν λεκέδες από μαρκαδόρους και μπογιές, υπάρχει ελπίδα για να απομακρύνετε την… τέχνη από πάνω τους. Πλύνετε τα ρούχα σε πολύ ζεστό νερό και προσθέστε ½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα.

7 exypnes chriseis tis mageirikis sodas sto plyntirio roychon 1 ΚΟΛΠΑ, πλυντηριο, ΣΟΔΑ

– Παλιά λινά: Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για να απομακρύνετε τους λεκέδες που έχουν δημιουργηθεί λόγω παλαιότητας. Επειδή είναι φυσικό καθαριστικό, μπορείτε να της εμπιστευτείτε τα παλιά σας λίνα για να τα κάνει λευκότερα και φωτεινότερα.

Τα υπόλοιπα κόλπα για το πλυντήριο ρούχων

– Μαλακώνει τα ρούχα: Αντί να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι σόδας στη πλύση. Λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό και είναι ιδανική για όσους έχουν αλλεργίες στα χημικά του πλυντηρίου.

– Οσμές: Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι σόδας στην πλύση και θα δείτε τις μυρωδιές από τα ρούχα να εξαφανίζονται. Δοκιμάστε το σε ρούχα του γυμναστηρίου, πετσέτες με υγρασία, αλλά και μαγιό που μυρίζουν χλώριο. Αν τα ρούχα σας μυρίζουν ιδρώτα ή καπνό, μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέσα σε διάλυμα σόδας (δηλαδή σόδα με νερό) τη νύχτα και να τα πλύνετε την επόμενη μέρα.

7 exypnes chriseis tis mageirikis sodas sto plyntirio roychon 2 ΚΟΛΠΑ, πλυντηριο, ΣΟΔΑ

– Πλυντήριο: Χρησιμοποιήστε την μαγειρική σόδα για να πλύνετε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας. Αν υπάρχει οποιοσδήποτε λεκές στο εσωτερικό του κάδου σας (ακόμα και κολλημένη τσίχλα!), φτιάξτε μια πάστα σόδας και νερό και τρίψτε τον απαλά. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα θα φύγει!

 
via