Το μυστικό της γιαγιάς: Εξαφανίστε τη σκουριά από τα κάγκελα, με δύο κινήσεις και ένα υλικό από την κουζίνα σας

Η σκουριά δεν πρέπει να υπάρχουν στα κουζινικά σκεύη, αφού πρέπει να μαγειρεύουμε με ασφάλεια. Ωστόσο, από τη συχνή χρήση και τα πολλά

to mystiko tis giagias exafaniste ti skoyria apo ta kagkela me dyo kiniseis kai ena yliko apo tin koyzina sas 1 ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ ΣΚΕΥΗ, μαγειρική σόδα, ΣΚΟΥΡΙΑ

Η σκουριά δεν πρέπει να υπάρχουν στα κουζινικά σκεύη, αφού πρέπει να μαγειρεύουμε με ασφάλεια. Ωστόσο, από τη συχνή χρήση και τα πολλά πλυσίματα των μαγειρικών σκευών, η σκουριά είναι αναπόφευκτη, αλλά εφαρμόζοντας το μυστικό της γιαγιάς, μπορεί εύκολα ν’ απομακρυνθεί μ’ ένα μόνο υλικό που έχουμε στην κουζίνα μας.

Τα δύο υλικά για ν’ απομακρυνθεί η σκουριά από οπουδήποτε

Μπορείτε να βρείτε συρμάτινα πετσετάκια ή σφουγγάρια στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας. Ωστόσο, για την αποτελεσματικότητα αυτής της συμβουλής, το κλειδί είναι η μαγειρική σόδα.

Οδηγίες

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας λίγο νερό.

Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα δοχείο μαζί με τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε μονάχα όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας πολτός. Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του αντικειμένου ή της επιφάνειας που θα καθαρίσετε.

Στη συνέχεια βάζετε τον πολτό της μαγειρικής σόδας πάνω στο συρμάτινο πετσετάκι ή στο σφουγγάρι. Έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε την επιφάνεια που έχει σκουριά.

Να θυμάστε ότι, αν τρίψετε πολύ σκληρά, μπορεί να φθείρετε το σκεύος. Τρίψτε το σκεύος προσεκτικά και έπειτα αφήστε το στην άκρη για πέντε λεπτά.

Μετά από πέντε λεπτά ξεπλύντε το με κανονικό νερό.

Τα παρακάτω βήματα είναι πολύ σημαντικά. Θα εγγυηθούν ότι η σκουριασμένη κατσαρόλα, το σκουριασμένο τηγάνι ή το σκουριασμένο μαχαίρι σας θα είναι έτοιμα για χρήση.

Πρέπει να στεγνώσετε τελείως τα κουζινικά σκεύη με χαρτί κουζίνας. Μόλις τελειώσετε, τρίψτε το σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε την επιφάνειά του και στη συνέχεια αποθηκεύστε το.

Σκουριά σε κουζινικά σκεύη

 

via: Enimerotiko