Βρώμικο καλοριφέρ: 6 απλοί τρόποι για να το κάνετε να αστράφτει από καθαριότητα

Σώματα καλοριφέρ: Πολλές νοικοκυρές που διαθέτουν καλοριφέρ στο σπίτι, αναρωτιούνται πώς μπορούν να τα καθαρίσουν ευκολότερα.

5 1 tropoi na kathariseis ta somata toy kalorifer ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, Σπίτι, ΣΩΜΑΤΑ

Σώματα καλοριφέρ: Πολλές νοικοκυρές που διαθέτουν καλοριφέρ στο σπίτι, αναρωτιούνται πώς μπορούν να τα καθαρίσουν ευκολότερα. Αυτό, διότι δεν είναι και η ευκολότερη δουλειά στο σπίτι. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με τους τρόπους καθαριότητας. Αναλυτικότερα:

Σώματα καλοριφέρ: Έξι τρόποι για να τα καθαρίσεις

Πανί και σφουγγάρι: Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να να καθαρίσεις το εξωτερικό κομμάτι των καλοριφέρ είναι να χρησιμοποιήσεις πανί και σφουγγάρι. Αρχικά με ένα καθαρό και απαλό πανί προσπάθησε να αφαιρέσεις την περισσότερη σκόνη. Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα νωπό σφουγγάρι και πέρασε με αυτό όλη την επιφάνεια. Αυτό ήταν! Το καλοριφέρ σου εξωτερικά λάμπει! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική συνδυαστικά με τις άλλες για να έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για το εσωτερικό του καλοριφέρ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Για να καθαρίσεις το εσωτερικό ενός καλορφιφέρ αρκεί να ξεκουμπώσεις το καπάκι του. Αν το καλοριφέρ σου δεν έχει έχει καπάκι, ή είναι παλιου τύπου (φέτες), η διαδικασία είναι πιο εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κάτι συγκεκριμένο.

Αέρας με πίεση: Η τεχνική του αέρα με πίεση είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Μπορείς να προμηθευτείς spray αέρα και να ψεκάσεις το εσωτερικό του καλοριφέρ σου, σε όλα του τα σημεία. Ο αέρας θα διώξει την σκόνη από τα σημεία που συσσωρεύεται και θα σου χαρίσει ξανά την αρχική του λάμψη. Με αυτό τον τρόπο, θα γλιτώσεις κόπο και χρόνο, ενώ παράλληλα αποτελεί μια οικονομική λύση.

Σώματα καλοριφέρ: Κι άλλοι τρόποι για να τα καθαρίσεις

Ηλεκτρική Σκούπα: Άλλη μια χρήση της ηλεκτρικής σκούπας που μπορεί να φανεί σωτήρια είναι αυτή του καθαρισμού των καλοριφέρ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα, τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιό της. Ακούμπησε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο πανω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του καλοριφέρ. Μπορεί να μην καθαρίσει όλο το εσωτερικό του, καθώς η σκούπα μπορεί να εισχωρήσει, όμως θα έχεις καταφέρει να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο κομμάτι της. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο βέβαια αν διαθέτεις την ειδική λεπτή απόληξη της ηλεκτρικής σκούπας, που μπορεί να σε σώσει σε τέτοιες περιστάσεις.

7 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, Σπίτι, ΣΩΜΑΤΑ

Βούρτσα καλοριφέρ: Μια πολύ καλή λύση που μπορεί να σε γλιτώσει από περιττό κόπο είναι η βούρτσα καθαρισμού καλοριφέρ. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά είδη που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για καθαρισμό καλοριφέρ. Απλή βούρτσα καθαρισμού, περιστρεφόμενη βούρτσα καθαρισμού καλοριφέρ κλπ. Η χρήση του είναι πολύ απλή και ιδιαίτερα χρήσιμη για καλοριφέρ με καπάκια. Απλά αφαιρείς το καπάκι και πιέζεις την βούρτσα καθαρισμού προς το εσωτερικό του καλοριφέρ.

Σώματα καλοριφέρ: Οι υπόλοιποι τρόποι για να τα καθαρίσεις

Χάρακας και πανί: Μια τεχνική που μπορεί να σε σώσει αν το καλοριφέρ σου είναι παλιού στυλ (φέτες) είναι η χρήση χάρακα. Σίγουρα θα σκέφτεσαι: “πώς να καθαρίσω το καλοριφέρ με χάρακα;” Η απάντηση είναι απλή. Πάρε έναν χάρακα που έχεις στο σπίτι σου και τύλιξέ τον με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να διεισδύσεις στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ μεταξύ τους και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία. Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι, με τον τρόπο που σου δείξαμε παραπάνω.

Ατμοκαθαριστής: Μια τεχνική που μπορεί να σε σώσει αν το καλοριφέρ σου είναι παλιού στυλ (φέτες) είναι η χρήση χάρακα. Σίγουρα θα σκέφτεσαι: “πώς να καθαρίσω το καλοριφέρ με χάρακα;” Η απάντηση είναι απλή. Πάρε έναν χάρακα που έχεις στο σπίτι σου και τύλιξέ τον με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να διεισδύσεις στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ μεταξύ τους και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία. Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι, με τον τρόπο που σου δείξαμε παραπάνω.

Επιπλέον, κόλπα:

1. Σου προτείνουμε να καθαρίζεις το καλοριφέρ πριν το ανάψεις για χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις πως η σκόνη του καλοκαιριού έχει εξαφανιστεί και έτσι το σύστημα της θέρμανσής σου θα δουλεύει πιο αποδοτικά.

2. Μπορείς να καθαρίζεις πιο συχνά τα καλοριφέρ με κάποιον από τους τρόπους που σου μάθαμε. Έτσι, θα αντιμετωπίζεις λιγότερη σκόνη κατά το καθάρισμα και κατά συνέπεια η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη και απλή.

 
via