Βρώμικο ψυγείο: Καθαρίστε το από λεκέδες, σημάδια και δυσάρεστες οσμές με 3 υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Καθαρισμός ψυγείου: Θέλετε να καθαρίσετε το ψυγείο από το σπίτι σας και δεν γνωρίζετε τον τρόπο;

pos na katharisete teleia to psygeio 1 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, Σπίτι, ψυγειο

Καθαρισμός ψυγείου: Θέλετε να καθαρίσετε το ψυγείο από το σπίτι σας και δεν γνωρίζετε τον τρόπο; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να κάνετε:

Καθαρισμός ψυγείου: Δείτε πώς να καθαρίσετε κάθε σημείο του

– Καθαρισμός ψυγείου – Τα συρτάρια και οι σχάρες: Βάλτε τον θερμοστάτη στο μηδέν και βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα. Έπειτα, αφαιρέστε τις διαχωριστικές σχάρες και τα συρτάρια. Στη συνέχεια, τα πλένετε με άφθονη σαπουνάδα (σ.σ. νερό και απορρυπαντικό) ή με νερό και μαγειρική σόδα. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα.

pos na katharisete teleia to psygeio ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, Σπίτι, ψυγειο

– Το εσωτερικό του ψυγείου: Η χλωρίνη είναι τοξική. Οπότε θεωρείται ακατάλληλη για το εσωτερικό του ψυγείου. Προτιμήστε ζεστό νερό με λευκό ξύδι ή με πράσινο σαπούνι. Μια καλή αναλογία θα ήταν ένα φλιτζάνι ξύδι διαλυμένο μέσα σε 4 περίπου λίτρα ζεστό νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ζεστό νερό. Συγκεκριμένα, 2 κουταλιές της σούπας σε μια μικρή λεκάνη με νερό.

Περνάτε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει στο παραπάνω μείγμα και στην συνέχεια σκουπίζετε. Εάν οι οσμές επιμένουν, μπορείτε να περάσετε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε διάλυμα από νερό και λεμόνι.

– Καθαρισμός ψυγείου Λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου: Έχετε παρατηρήσει ότι το ψυγείο μπορεί να πιάσει απίστευτη βρωμιά στα εσωτερικά λάστιχα της πόρτας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού. Με λίγη υπομονή, η βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί στα χωρίσματα του ψυγείου θα εξαφανιστεί.

– Η εξωτερική επιφάνεια: Το εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορεί να καθαριστεί εύκολα με μια σαπουνάδα από νερό μαζί με απορρυπαντικό πιάτων ή με πράσινο σαπούνι. Τρίψτε το ψυγείο με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει στο συγκεκριμένο μείγμα και στην συνέχεια σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.

Τα υπόλοιπα σημεία του ψυγείου:

– Καθαρισμός ψυγείου Γύρω από το ψυγείο: Σημαντικό είναι να καθαρίσετε σχολαστικά κάτω και πίσω από το ψυγείο, καθώς είναι σημεία που συγκεντρώνουν ιδιαίτερη σκόνη. Μπορείτε να το κάνετε με μια ηλεκτρική σκούπα ή με μια απλή σκούπα, αρκεί να καθαρίσετε όλες τις γωνίες που μπορεί να κρύβουν μέχρι και… κομματάκια από τρόφιμα!

– Άσχημη μυρωδιά μέσα στο ψυγείο: Αν μυρίζει όλο το ψυγείο από κάποιο τρόφιμο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε στο κέντρο ένα μπολ με ζεστό γάλα. Αφήστε το εκεί για αρκετές ώρες. Εάν τώρα θέλετε να αποφύγετε προληπτικά τις μυρωδιές στο εσωτερικό του ψυγείου, μπορείτε να γεμίσετε και να τοποθετήστε στο εσωτερικό ένα φλιτζανάκι με νερό και μαγειρική σόδα. Κάνει θαύματα!

– Καθαρισμός ψυγείου Σημασία στην ημερομηνία λήξης: Εννοείται πως όποιο τρόφιμο έχει λήξει, πηγαίνει στα σκουπίδια. Καλό θα ήταν, για να μην βρίσκεστε συχνά προ εκπλήξεως, να έχετε έναν χώρο (ή ένα ράφι) στο ψυγείο όπου θα αποθηκεύετε τα τρόφιμα που λήγουν πιο νωρίς. Προσπαθήστε σε κάθε περίπτωση να μην φορτώνετε το ψυγείο με τρόφιμα που λήγουν γρήγορα και να καταναλώνετε κατευθείαν τροφές όπως το γάλα και το γιαούρτι.

Σωστή αποθήκευση τροφίμων: Είναι σημαντικό να μεταφέρετε τα τρόφιμα σε δικά σας δοχεία και να τα κλείνετε καλά. Οι συσκευασίες από το σούπερ μάρκετ έχουν μικρόβια τα οποία μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το ψυγείο. Εάν τα τρόφιμα είναι καλά συσκευασμένα τότε το ψυγείο δεν θα παρουσιάζει άσχημες οσμές.

 
via