4η στην τελική κατάταξη η Κύπρος στο Cyprus Grand Prix 2018

imagew Cyprus Grand Prix 2018, Αθλητισμός

Στην τέταρτη θέση και τέσσερα μετάλλια ο απολογισμός της συμμετοχής της Κύπρου στους διεθνείς αγώνες «Cyprus Grand Prix 2018», οι οποίοι διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης», στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, οι Κύπριες διεθνείς σκοπεύτριες στο σκητ και οι έφηβοι συναθλητές τους στο ίδιο αγώνισμα, ήταν αυτοί που χάρισαν τα τέσσερα μετάλλια στην Κύπρο στους διεθνείς αγώνες του «Cyprus Grand Prix 2018» και ανέβασαν την Κύπρο στην τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με ένα χρυσό, ένα αργυρό και δυο χάλκινα μετάλλια.

Το χρυσό μετάλλιο ήρθε από την εθνική ομάδα των εφήβων στο σκητ (Πέτρος Εγγλεζούδης, Αλέξανδρος Παναγή και Γιώργος Παμπόρης), ενώ ο νεαρός Πέτρος Εγγλεζούδης ήταν ο «αργυρός» νικητής στην ατομική κατάταξη του σκητ εφήβων.

Τα δυο χάλκινα μετάλλια τα εξασφάλισαν η Κύπρια πρωταθλήτρια Άντρη Ελευθερίου στο σκητ γυναικών και η γυναικεία ομάδα του σκητ (Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου).

Από τις 34 χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι 20 έφυγαν με «άδειες» τις αποσκευές τους, αφού τα 57 μετάλλια των αγώνων (19 από κάθε χρώμα) τα εξασφάλισαν 14 χώρες.

Στην 1η θέση του πίνακα των μεταλλίων τερμάτισε η Ρωσία με 25 μετάλλια (10 χρυσά, 6 αργυρά και 9 χάλκινα), στην 2η θέση τερμάτισε η Ιταλία με εννέα μετάλλια (3 χρυσά, 4 αργυρά, 2 χάλκινα), στην 3η θέση η Νορβηγία με τρία μετάλλια (1 χρυσό και 2 αργυρά), στην 4η  θέση η Κύπρος με τέσσερα μετάλλια (1 χρυσό,  1 αργυρό, 2 χάλκινα),  στην 5η θέση τερμάτισε η Τσεχία με δύο μετάλλια (1 χρυσό, 1 χάλκινο), ακολουθούν στις θέσεις 6-8, με 1 χρυσό μετάλλιο, η Γαλλία, η Μάλτα και η Σλοβακία, στην 9η θέση τερμάτισε η Φιλανδία με 6 μετάλλια (3 αργυρά, 3 χάλκινα) , ακολουθούν στις θέσεις 10-12, με 1 αργυρό μετάλλιο, η Δανία, η Σκωτία και η Λιθουανία, στην 13η και 14η θέση τερμάτισαν η Γερμανία και το Ομάν, αντίστοιχα, με 1 χάλκινο μετάλλιο.

Σύμφωνα με την ΣΚΟΚ, πέρα από τους αθλητές και αθλήτριες της Κύπρου που εξασφάλισαν μετάλλια, αρκετοί άλλοι είχαν πολύ καλή παρουσία στους αγώνες με αξιόλογα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα ξεχωρίζει η παρουσία των Κύπριων πρωταθλητών Ανδρέα Μακρή στον τελικό του τραπ με 118/125 και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και του Στέφανου Θεοδότου στον τελικό του διπλού τραπ με 131/150 και το πλασάρισμα στην πέμπτη θέση, καθώς και το 121/125 του Γιώργου Καζάκου που έμεινε εκτός τελικού στο σκητ για ένα δίσκο.

Αξιόλογα θεωρούνται επίσης τα αποτελέσματα του έφηβου Αλέξανδρου Παναγή (115/125) και της νεάνιδας Σωτηρίας Ανδρέου (110/125) με τα οποία εξασφάλισαν την πέμπτη θέση στο σκητ εφήβων και νεανίδων αντίστοιχα.