AEK: Αποχωρεί από την ομάδα ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Nέος ιδιοκτήτης ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος

Screenshot 4 7 AEK, Δημήτρης Μελισσανίδης

Το τέλος μια εποχής για την ΑΕΚ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης το πρωί της Δευτέρας 10/06 καθώς σύμφωνα με την επίσημη δήλωσή του, έφτασε η ώρα να αποχωρήσει από την ομάδα παραδίδοντας τα ηνία του συλλόγου στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο, της SeaJets.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρει για την νέα ημέρα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ «Παραδίδω τα ηνία στον εφοπλιστή κ . Μάριο Ηλιόπουλο, τον οποίο θα σας παρουσιάσω σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου και παραμένω ένας απλός στρατιώτης του μεγαλείου της ΑΕΚ. Ανάμεσά σας! Θα σας ευγνωμονώ αιώνια για όσα ζήσαμε μαζί! Ζήτω η ΑΕΚ»

Ο μέχρι πρότινος διοικητικός ηγέτης της Ένωσης κάνει λόγο για μια δύσκολη απόφαση, αλλά και για το γεγονός πως αφήνει την ΑΕΚ πιο δυνατή και πιο ισχυρή από ποτέ. «Η ΑΕΚ είναι η 100χρονη ένδοξη ιστορία της, μία ιστορία γεμάτη από αγώνες ενός ξεριζωμένου λαού που ρίζωσε στη νέα του πατρίδα κάτω από το έμβλημα του Δικέφαλου Αετού. Ενός λαού που θα είναι για πάντα υπερήφανος για τις καταβολές του και θα έχει ως βίωμα ζωής το ”Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ”».

Η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ,

Απευθύνομαι πρώτα απ’ όλους σε εσάς, γιατί όλα αυτά τα χρόνια μαζί παλέψαμε, μαζί πικραθήκαμε, μαζί γελάσαμε, μαζί πανηγυρίσαμε.

Μαζί ζήσαμε τα πάντα.

Μαζί αγωνιστήκαμε για το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Δίπλα – δίπλα προχωρήσαμε σε δύο διαφορετικές περιόδους, αλλά πάντα με τον ίδιο σκοπό!

Με τις ίδιες αξίες!

Με τα ίδια ιδανικά!

Όσο δύσκολο κι αν είναι, για όλα τα πράγματα έρχεται κάποια στιγμή το τέλος!

Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πάρεις τη δύσκολη απόφαση.

Και αυτή η στιγμή για μένα έφτασε!

Έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την ΑΕΚ, να κάνω ένα μικρό βήμα πίσω!

Να παραμερίσω και να περάσω στο βάθος της ιστορίας!

Και, πιστέψτε με, δεν είναι κάτι εύκολο.

Και δεν είναι εύκολο γιατί η ΑΕΚ για εμένα δεν υπήρξε ποτέ μία εταιρία, μία επιχειρηματική ενασχόληση, μία οποιαδήποτε δουλειά.

Η ΑΕΚ για εμένα ήταν, είναι και θα είναι η ίδια μου η ζωή!

Ιδιοκτήτης της ΑΕΚ δεν αισθάνθηκα ποτέ, γιατί η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ μεγάλο για να έχει ιδιοκτήτη. Η ΑΕΚ δεν ανήκει σε κανέναν.

Η ΑΕΚ είστε όλοι εσείς!

Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της.

Η ΑΕΚ είναι η 100χρονη ένδοξη ιστορία της, μία ιστορία γεμάτη από αγώνες ενός ξεριζωμένου λαού που ρίζωσε στη νέα του πατρίδα κάτω από το έμβλημα του Δικέφαλου Αετού. Ενός λαού που θα είναι για πάντα υπερήφανος για τις καταβολές του και θα έχει ως βίωμα ζωής το «ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ»!

Από την πλευρά μου έπρεπε να βρω την κατάλληλη στιγμή!

Να αποχωρήσω από την ΑΕΚ, τη στιγμή που θα είχα υλοποιήσει την προ 11 ετών υπόσχεσή μου για μία ΑΕΚ πανίσχυρη, που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν Μελισσανίδη.

Μία ΑΕΚ οικονομικά αυτόνομη, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την οποία αφήνω σε πολύ καλά χέρια.

Μία ΑΕΚ με τα τείχη της και πάλι ψηλά.

Με την ιστορία της θωρακισμένη μέσα στο κάστρο της Αγιά Σοφιάς και με τους ιδρυτές μας ανακουφισμένους για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Με έναν προπονητή που έγινε πιο ΑΕΚ και από εμάς και εγγυάται την αγωνιστική της πρόοδο και σταθερότητα.

Με μία ομάδα πρωταγωνίστρια και πάλι να διεκδικεί τίτλους και να έχει οριστικά αποκηρύξει το ρόλο του κομπάρσου.

Μία ΑΕΚ που όσοι δεν την σέβονται θα πρέπει να την φοβούνται!

Με ένα προπονητικό κέντρο εκκολαπτήριο για το μέλλον της, που θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο πολύ σύντομα!

Και με όλους εσάς θεματοφύλακες και προστάτες του μεγαλείου της από τις εξέδρες του γηπέδου μας!

Και εγώ θα βρίσκομαι πάντα εδώ!

Θα είμαι εδώ να προσφέρω με την εμπειρία μου σε οτιδήποτε η ΑΕΚ με χρειαστεί!

Αποχωρώ υπερήφανος, γιατί με αξίωσε ο Θεός να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι για το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Αποχωρώ υπερήφανος και γεμάτος ως άνθρωπος για όσα αφήνω πίσω μου!

Ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε να εκπληρώσω στο ακέραιο όσα υποσχέθηκα στο Τατόι τον Ιούλιο του 2013.

Ξεκινήσαμε μαζί από το μηδέν και μαζί φέραμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να βρίσκεται.

Δημιουργήσαμε μαζί τις βάσεις για τη νέα μεγάλη κιτρινόμαυρη εποχή!

Συγχωρήστε με, αλλά το δικό μου ταξίδι έφτασε στον τελικό του προορισμό.

Παραδίδω τα ηνία στον εφοπλιστή κ . Μάριο Ηλιόπουλο, τον οποίο θα σας παρουσιάσω σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου και παραμένω ένας απλός στρατιώτης του μεγαλείου της ΑΕΚ.

Ανάμεσά σας!

Θα σας ευγνωμονώ αιώνια για όσα ζήσαμε μαζί!

Ζήτω η ΑΕΚ!»

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Μάριο Ηλιόπουλο μιλάνε για έναν εκρηκτικό όσο και απρόβλεπτο κάποιες στιγμές χαρακτήρα, παθιασμένο με τη δουλειά του και την αυτοκρατορία των ταχύπλοων της SeaJets. Η κίνηση του να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο MIG μέσω εταιρείας που ελέγχεται από την κόρη του Δέσποινα κατέλαβε εξαπίνης την ακτοπλοϊκή πιάτσα. Αυτή που βλέπει τον Μάριο Ηλιόπουλο να έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια διαθέτοντας τον μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στη Μεσόγειο.

Κάποιοι άλλοι, όπως αναφέρει το newmoney.gr βλέπουν έναν μάλλον αντισυμβατικό εφοπλιστή, που αποφεύγει τις επισημότητες και τα επιβεβλημένα dress code όσο πιο πολύ μπορεί και τον θυμούνται έφηβο ακόμη να κάνει «τρέλες».

Αναζητώντας κανείς τα νεανικά πεπραγμένα του, οι «τρέλες» του Μάριου λάμβαναν χώρα στο σικ προάστιο του Ψυχικού τη δεκαετία του ‘80, όταν ο νεαρός τελείωνε την διαδρομή του στο Κολλέγιο Αθηνών και ήταν εθισμένος με την ταχύτητα. Εκείνα τα χρόνια καβαλούσε το must have της εποχής, μια enduro μηχανή με την οποία έτρεχε και έκανε σούζες στις γύρω πλατείες και στους δρόμους κοντά στο «Σινέ Αβάνα».

Ούτε τότε έπαιρνε από λόγια για να συνετιστεί, ούτε τώρα που δεν καβαλάει πλέον μηχανή, αφού ήταν από μικρός παθιασμένος με την ταχύτητα.

Δεινός οδηγός αυτοκινήτων, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αγώνες ταχύτητας και εξακολουθεί να αγαπάει αυτό το σπορ στο οποίο η αδρεναλίνη χτυπάει «κόκκινα», αφού τρέχει ακόμη σε αγώνες. Έχει δεκάδες διακρίσεις σε αγώνες ανάβασης, πολλές από τις οποίες δεσπόζουν στο γραφείο του, που βρίσκεται στον 6ο όροφο ενός κτηρίου στον αριθμό 2 της οδού Δημητρίου Γούναρη στον Πειραιά.

«Επειδή είμαστε τρελοί παίρνουμε τα βουνά. Κάθε Σαββατοκύριακο εκεί μας βρίσκεις» είχε πει κάποτε για την τρέλα του με τα ράλι, αυτός ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Μεγάλος του αντίπαλος ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος, ένας μύθος των ελληνικών ράλι, με τον οποίο είχε τέτοια εμμονή που είχε δηλώσει ότι «θα τρέχω όπου τρέχει».

Έχοντας προφανώς την οικονομική άνεση δεν δίστασε να φέρει ένα σχεδόν συλλεκτικό Audi R8 MLS με το οποίο έτρεξε στην ανάβαση της Ριτσώνας, αφήνοντας κόσμο με το στόμα ανοιχτό.

Κάτι που συνέβη και το 2022 για εντελώς άλλο όμως λόγο, αφού στην ανάβαση της Κύμης ο «Super Mario»-παρατσούκλι που απέκτησε για τις επιδόσεις του σε αγώνες-είχε μια άσχημη έξοδο και το αυτοκίνητο αφού βρήκε πρώτα σε σακιά με άμμο προσέκρουσε κατόπι στις μπαριέρες. Κι αν αυτή ήταν μια σύγκρουση που ξέχασε γρήγορα, μια άλλη που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 στην Υεμένη του έμεινε σίγουρα αξέχαστη.

Πηγή:protothema.gr