Απόλλωνας – Ολυμπιακός: Ισοπαλία και στο «Καραϊσκάκη» κρίνεται η πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε σε βίντεο τις κυριότερες φάσεις του αγώνα

29648A83 46FA 4A7E BB0E 5983D7B7BD1B ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, θρυλοΣ, Ολυμπιακός Πειραιώς

Ο Ολυμπιακός «είχε» τον Απόλλωνα Λεμεσού, απώλεσε χρυσές ευκαιρίες στην επανάληψη αλλά με το 1-1 πάει στη ρεβάνς με τη σιγουριά ότι θα πάρει εύκολα ή δύσκολα την πρόκριση στα γκρουπ του Europa League. Έξοχη πρεμιέρα με γκολ από τον Χουάνγκ.

Αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τα πρώτα τέσσερα ματς της σεζόν και ανανεωμένος με την είσοδο του Ινμπέομ Χουάνγκ στην σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι-οφ του Europa League στο ΓΣΠ και πρέπει να τα βάζει μονάχα με τη δική του αστοχία για το γεγονός ότι δεν έφυγε από τη Λευκωσία με το «διπλό»-μισή πρόκριση και φυσικά την πρώτη του φετινή νίκη. Το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο (18′ Γιάνγκα – 29′ Χουάνγκ) αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη σε μια βδομάδα, όταν θα κριθεί σε ποιους ομίλους θα συνεχίσουν οι δύο ομάδες, αυτούς του Europa ή αυτούς του Conference League. Κορυφαίος -με διαφορά- για τους «ερυθρόλευκους» ο Νοτιοκορεάτης χαφ, μοιραίος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχασε τουλάχιστον τρεις εξ επαφής ευκαιρίες για γκολ νίκης.

Ξεκίνημα με πίεση των γηπεδούχων

Σχετικά ισορροπημένο ήταν για τις δύο ομάδες το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Απόλλωνα να έχει ψηλά τις γραμμές του και να πιέζει περισσότερο, αλλά με τον Ολυμπιακό να έχει τις πρώτες φάσεις, κυρίως στην αντεπίθεση. Στο 3′ ένα μακρινό σουτ του Ραντζέλοβιτς πέρασε άουτ μετά από συνδυασμό του με τον Χουάνγκ, ενώ στο 7′ ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ. Ένα λεπτό αργότερα, σε μια από τις αντεπιθέσεις του που κατέληξε σε φάση διαρκείας, ο Ολυμπιακός είχε ένα ακόμη σουτ του Εμβιλά εκτός περιοχής, επίσης άουτ. Στο 10ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πίττα μετά από ένα γέμισμα στην περιοχή, όμως σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δοκάρι και… γκολ

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν αυτή του 17ου λεπτού, όταν ο Κούντε βρήκε χώρο και δοκίμασε από τα τριάντα μέτρα το πόδι του, με τη μπάλα να διαγράφει μια τρομερή τροχιά και να βρίσκει στη συμβολή των δοκαριών πριν καταλήξει άουτ. Στο δοκάρι των «ερυθρόλευκων» οι Κύπριοι απάντησαν με… γκολ! Στο επόμενο λεπτό, το 18ο, ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ με ένα τυχερό τέρμα. Μετά από ένα σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε σε Σισέ και Ρέαμπτσιου, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Γιάνγκα που βρέθηκε από το πουθενά τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ και από κοντά έκανε το 1-0.

Ισοφάρισε με τον κορυφαίο του

Παρά το γκολ που δέχθηκε, σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και σίγουρα… πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς του. Κάπως έτσι, δεν άργησε να έρθει και η ισοφάριση σε μια από αυτές τις φάσεις με καλή δημιουργία. Ζίνγκερναγκελ και Ρέαμπτσιουκ συνδυάστηκαν ωραία από τα αριστερά στο 29′, ο Μολδαβός βρήκε τον Χουάνγκ ο οποίος με έξοχο κοντρόλ στην κίνηση απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 1-1. Οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο μετά την ισοφάριση, κράτησαν περισσότερο τη μπάλα και την κυκλοφόρησαν ακόμη καλύτερα, έχτισαν σωστά τις επιθέσεις τους από τα άκρα και είχαν 2-3 καλές αλλά ανολοκλήρωτες προσπάθειες. Στο 43′ ως τελευταία φάση του ημιχρόνου καταγράφηκε μια κεφαλιά του Ελ Αραμπί αρκετά άουτ αλλά από καλή θέση, μετά από σέντρα του Κούντε από τα δεξιά.

Έχασε τα άχαστα ο Ελ Αραμπί

Ο συνολικά καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έδειξε βελτιωμένος τόσο στο επιθετικό κομμάτι -και κυρίως στη δημιουργία- με κινητήριους μοχλούς τους Χουάνγκ, Ζίνκερναγκελ και Κούντε. Το σημαντικότερο όμως ότι έδειξε πιο δεμένη εικόνα στην άμυνα, όπου περιόρισε τα πολλά λάθη και σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Επιθετικά ανέβηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο πρώτο τέταρτο έχασε τεράστιες ευκαιρίες για μια πιο… ξεκούραστη ρεβάνς. Στο 53′, ο Ραντζέλοβιτς δεν πρόλαβε να βρεθεί οριακά στην πορεία της μπάλας σε μια ωραία σέντρα του Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό στη συνέχεια να χάνει μοναδικές ευκαιρίες, ειδικά για την κλάση του.

Ένα λεπτό μετά, στο 54′, ο Χουάνγκ δημιούργησε με άψογη κάθετη, ο Ραντζέλοβιτς γύρισε για τον Ελ Αραμπί ο οποίος έχασε το κοντρόλ και το τετ-α-τετ. Ακόμη ένα λεπτό αργότερα, ο Μαροκινός φορ αστόχησε ξανά εξ επαφής μετά από μια ακόμη φανταστική προσπάθεια του Χουάνγκ. Η τρίτη του προσπάθεια δεν ήταν και… φαρμακερή αφού και στο 57′ ο σέντερ φορ των Πειραιωτών κατάφερε και αστόχησε στο πλασέ μετά από γύρισμα του Ραντζέλοβιτς. Τελευταία φάση για την ομάδα του Κορμπεράν σε αυτό το διάστημα αυτή του 64ου λεπτού, όταν αυτή τη φορά ο Μαροκινός δημιούργησε και ο Χουάνγκ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά με υπερέκταση του ποδιού και ο Γιοβάνοβιτς τον σταμάτησε.

Φινάλε με… ρίσκο

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Ολυμπιακός που είχε αρχίσει να χάνει και τις δυνάμεις τους, οπισθοχώρησε και πάλι και άφησε τη μπάλα στον Απόλλωνα. Φάσεις ιδιαίτερες δεν υπήρξαν, τουλάχιστον όχι ολοκληρωμένες, ωστόσο δημιουργήθηκαν 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις που θα μπορούσαν να τον είχαν πληγώσει ξανά. Όπως και να ‘χει το ρίσκο αυτό βγήκε, οι αλλαγές του Κορμπεράν βοήθησαν στο κομμάτι της πίεσης, υπήρξαν κάποιες καλές επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά που όμως επίσης δεν ολοκληρώθηκαν και έτσι το τελικό σφύριγμα του Ισπανού ρέφερι βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν σε αυτό το 1-1 που σίγουρα αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους Κύπριους δεδομένου τους πώς εξελίχθηκε το ματς. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο «Θρύλοι» ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Καραϊσκάκη όπου και θα κριθεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίδ Καταλά / 4-4-2): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Φέλιξ, Κυριάκου (60′ Μπα), Κολ, Πίττας, Γιάνγκα (60′ Σαχάρ), Ντιγκινί (74′ Χέντι).

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Κούντε (92′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ζίνκερναγκελ (79′ Ντε Λα Φουέντε), Χουάνγκ (66′ Α. Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (79′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (66′ Χασάν).

Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ (Ισπανία)

Βοηθοί: Ραούλ Καμπανιέρο (Ισπανία), Ινίγο Πριέτο (Ισπανία)

Τέταρτος: Χοσέ Λουίς Μουνουέρα (Ισπανία)