Bαρωσιώτικο ντέρμπι, γόητρο και μάχες για τη σωτηρία

nea salamina anorthosis volley17 18 Α Κατηγορία, Β Κατηγορία, Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Το κλασσικό ντέρμπι της Αμμοχώστου Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα που διεκδικούν την 3η – 4η θέση αλλά και δυο αγώνες για την τελική φάση των θέσεων 5-8 θα διεξαχθούν την Παρασκευή 09 Μαρτίου 2018 στο  πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.

Αναλυτικά:

ΘΕΣΕΙΣ 3-4

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (2-1)
Στο βαρωσιώτικο ντέρμπι δεν χωρούν προγνωστικά. Οι δυο ομάδες είναι ισοδύναμες και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Η σειρά μεταφέρεται στο «Θεμιστόκλειο» με την Ανόρθωση να θέλει να απαντήσει στη Νέα Σαλαμίνα η οποία μετά τη νίκη της την περασμένη Παρασκευή προηγείται στις νίκες με 2-1. Σημειώνεται ότι η τρίτη θέση κρίνεται στις τέσσερεις νίκες.

Ο κόουτς της «Μεγάλης Κυρίας» Γιάννης Γιαπάνης ευελπιστεί ότι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για να χτυπήσει τον αγώνα. Από την άλλη, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» Αντώνης Κωνσταντίνου έχει μπόλικες λύσεις και προετοίμασε την ομάδα του για το διπλό.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20:00.

ΘΕΣΕΙΣ 5-6

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (2-0)
Την 5η θέση διεκδικούν δυο παραδοσιακές ομάδες στην πετόσφαιρα. «Γαλαζοκίτρινοι» και «κιτρινόμαυροι» θέλουν για λόγους γοήτρου την 5η θέση προτού ριχθούν στους αγώνες Κυπέλλου.

Η ομάδα του Γιόβαν Μέλκα βρίσκεται εκτός δράσης από τις 16 Φεβρουαρίου και την πρόκρισή της επί της Ολυμπιάς Φρενάρους και αναλώθηκε σε προπονήσεις και φιλικά. Η ομάδα στοχεύει τη διάκριση στο Κύπελλο και βλέπει τους αγώνες της 5ης θέσης σαν ευκαιρία προετοιμασίας. Το ΑΠΟΕΛ προηγείται με 2-0 στις νίκες και θέλει το τρίτο νικηφόρο αποτέλεσμα για να νιώσει πιο άνετα στη σειρά.

Από ην άλλη, η Pokka ΑΕ Καραβά είχε συνεχόμενους αγώνες αφού μόλις τη Δευτέρα ξεμπέρδεψε με την παραμονή στους αγώνες με την Αναγέννηση Δ,και πάει στη Λευκωσία για το διπλό χωρίς άγχος. Η απόκτηση του Ουκρανού Μαξίμ Μπέτουτσκα έδωσε ποιότητα στην ομάδα του Λέτσιεφ.

Ο αγώνας αρχίζει στις 18:00.

ΘΕΣΕΙΣ 7-8

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. (2-0)
Οι αγώνες για την παραμονή στη ν Α Κατηγορία θα έχει άρωμα… Κοκκινοχωριών. Αναγέννηση Δερύνειας  και Ολυμπιάς Φρενάρους θα δώσουν τη δική τους μάχη για την παραμονή με τους «πράσινους να προηγούνται με 2-0 στις νίκες και θέλουν το τρίτο νικηφόρο αποτέλεσμα για να φθάσουν κοντά στην παραμονή.

Η ομάδα του Λάϊου κουβαλά κούραση από τους αγώνες με την Pokka ΑΕ Καραβά, αλλά θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα και το πλεονέκτημα του 2-0 στις νίκες.

Η Ολυμπιάς Φρενάρους  έχει αποχή σχεδόν ενός μηνός και ξεκούραστη θέλει να σπάσει την έδρα για να μείνει ζωντανή στην υπόθεση σωτηρία. Εάν κερδίσει και κάνει το 1-2 όλα αρχίζουν από την αρχή.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20:00.

 

Πηγή: goal.com.cy