Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την κροατική OK Kastela για την προκριματική φάση του CEV Challenge Cup Γυναικών

Ο πρώτος αγώνας είναι κρίσιμος με τις πρωταθλήτριές Κύπρου να επιδιώκουν τη νίκη για το πρώτο βήμα πρόκρισης

imagew 8 volleyball

Η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ της ΑΕΛ Λεμεσού αφήνει στην άκρη το πρωτάθλημα και επικεντρώνεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις καθώς αντιμετωπίζει για την προκριματική φάση του CEV Challenge Cup (Φάση των 32 Finals) την κροατική OK Kastela.

Οι δυο αγώνες θα γίνουν στο AΕΛ Sports Hall (ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ) κατόπιν συμφωνίας των δυο ομάδων και στον πρώτο αγώνα η Kastela θα είναι η γηπεδούχος. Ο αγώνας της Τετάρτης που θα αρχίσει στις 20:00 θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cablenet Sports 3 HD.

Σύμφωνα με την ΚΟΠΕ, ο πρώτος αγώνας στο ράλι της πρόκρισης είναι κρίσιμος με τις πρωταθλήτριές Κύπρου να επιδιώκουν τη νίκη για το πρώτο βήμα πρόκρισης. H ΑΕΛ μετά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα βλέπει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σαν πρόκληση για να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας. Ο προπονητής Στέλιος Μασιάς ολοκληρώνει την προετοιμασία της ομάδας του την Τρίτη με διπλή προπόνηση  και θα επιλέξει την αποστολή.

O κ. Μασιάς μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πρόκληση και αποτελούν κίνητρο. «Θέλουμε μέσα στην έδρα μας που αυτό είναι πλεονέκτημα να προσπαθήσουμε να προκριθούμε και να περάσουμε σε όμιλο. Μειονέκτημα είναι ότι λόγω περιορισμών της CEV oι αγώνες είναι συνεχόμενοι».

Ο κ. Μασιάς θεωρεί ότι η ομάδα του δεν θα επηρεαστεί από τις δυο ήττες στο πρωτάθλημα, αφού τα ευρωπαϊκά έχουν άλλη ψυχολογία. Όσον αφορά στην παρουσία του κόσμου ανέφερε ότι παρά τη δύσκολη μέρα για βόλεϊ η παρουσία του είναι σημαντική, ενώ θα δει ένα ευρωπαϊκό αγώνα.

Εκτός θα μείνει η τραυματίας Ebatombo και στην αποστολή θα συμπεριληφθούν οι ακόλουθες: M. Potokar,  Ρ. Kατσουνωτού, Ν. Σπύρου, F. Stedile,  Σ.Πεχλιβάνη , Μ. Κοκκή,  Σ.Παύλου, Μ. Gryban –Στεφανίδη, Τ. Σίσκου, J.Αzevedo, Xρ.Κυπριανού, Στ, Κωνσταντίνου, Ε. Παναγιώτου, Ε. Ευσταθίου.

Η ομάδα της OK Kastela βρίσκεται στην Κύπρο και θα προπονηθεί στο «ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ», ενώ την Τρίτη έγινε και η τεχνική σύσκεψη για τους αγώνες. H ομάδα της Kastela προέρχεται από ήττα στην κροατική Superleaga χάνοντας στην έδρα της από την Mladost το Σάββατο με 3-0 (22-25, 19-25, 21-25).

Η Kastela βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας (1 νίκη – τέσσερις ήττες). Στο δυναμικό της βρίσκονται μόνο Κροάτισσες ενώ είναι πολύ νεανική ομάδα με πιο έμπειρη την 27χρονη λίμπερο Dora Matas που έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα Κροατίας. Τη σεζόν 2020-2021 τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

H Επιτροπή Διαιτησίας της CEV όρισε να διευθύνουν τον αγώνα οι Igli Feshti από την Αλβανία και Εlisabeth Wurtenberger από την Αυστρία.

ΚΥΠΕ