Η «κολοκυθιά» με την αύξηση των ομάδων και ο «βουβός» κινηματογράφος!

eklogiki sineleysi tis KOP Α Κατηγορία, Β Κατηγορία, Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Μας έχουν πιάσει κορόιδο τα σωματεία γενικότερα αφού δεν εξηγείται αλλιώς το καλοστημένο σχέδιο που τροχιοδρομούν με την αύξηση των ομάδων.

Από την μια θέλουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μειώσαμε τις ομάδες στις 12 προς αυτή την κατεύθυνση και πριν καλά ξεκινήσει ο νέος μαραθώνιους για να δούμε αποτελέσματα ζητούν μέσω κοινής επιστολής να υπάρξει αύξηση των ομάδων.

Εκεί που πιστεύαμε ότι αντιλήφθηκαν όλοι, πως το καλό του ποδοσφαίρου μας είναι μια σημαντική μείωση των ομάδων ώστε να υπάρχουν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια και  να μην υπάρχουν σκοπιμότητες σε πολλά απ’ αυτά, έρχονται τα ίδια τα Σωματεία να ανατρέψουν το σκηνικό.

Βάζουν τα συμφέροντά τους πάνω από το καλό του ποδοσφαίρου και περιμένουν ο κόσμος να γίνει συνένοχος των «εγκλημάτων» τους.

Τα μικρά Σωματεία, αυτά που αγωνίζονται στην Β’ Κατηγορία και τα μικρομεσαία που παλεύουν για την παραμονή τους λογικό να κινούν τα νήματα προς αύξηση των ομάδων αφού τα οικονομικά ανταλλάγματα λόγω τηλεοπτικών είναι μεγαλύτερα.

Το πιο όμως θλιβερό απ’ όλα είναι πως γίνεται με τις ευλογίες των μεγάλων έστω και αν παίζουν την «κολοκυθιά» με την συγκεκριμένη εισήγηση.

Αντί να σκεφτούν τρόπους να πείσουν τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα και να απολαμβάνει ποδόσφαιρο, να διώξει την προκατάληψη που υπάρχει με τους κόκκινους φακέλους που είχαν γεμίσει τα συρτάρια της ΚΟΧ προ διετίας, να κάνουν υποδομές και να βελτιώσουν τις άθλιες συνθήκες των γηπέδων τους, σκέφτονται τα καθαρά συμφέροντα των Σωματείων τους αδιαφορώντας παντελώς για αυτούς που παρακολουθούν το προϊόν τους.

Εκτός αν είναι τόσα πολλά τα «άλλα» ωφέλει που θα έχουν από τη νέα αύξηση των ομάδων και τους βολεύει όλους ο κόσμος να είναι απών από τα γήπεδα.

Όπως και να έχει ούτε πλάνο υπάρχει για βελτίωση του ποδοσφαίρου μας ούτε θέληση υπάρχει για να γίνει καλύτερο.

Γι’ αυτό και κάθε βδομάδα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που είναι οι ίδιοι παίκτες θα παίζουν σε άδεια γήπεδα… σαν τον βουβό κινηματογράφο.

 

Πηγή: goal.com.cy