Κραυγή αγωνίας σωματείων για τη χορηγία του ΟΠΑΠ

opap Α Κατηγορία, Ανορθωση | Τελευταια Νεα, Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Οι οργανώσεις διαμαρτύρονται γιατί με βάση τους υπολογισμούς, το ποσό για χορηγίες θα μειωθεί από 4 εκ. ευρώ που είναι σήμερα σε μόλις 700.000 ευρώ

Συνολικά 26 μη κυβερνητικές οργανώσεις και σωματεία που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας ευάλωτων ομάδων, αθλητισμού με επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών εκφράζουν κραυγή αγωνίας για πιθανή μείωση των χορηγιών τους με βάση το νομοσχέδιο « περί ορισμένων τυχερών παιχνιδιών», το οποίο θα αντικαταστήσει τη διακρατική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Οι οργανώσεις διαμαρτύρονται γιατί με βάση τους υπολογισμούς, το ποσό για χορηγίες θα μειωθεί από 4 εκ. ευρώ που είναι σήμερα σε μόλις 700.000 ευρώ.

«Αντιλαμβανόμενοι – αναφέρουν- την επιθυμία του κράτους να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία με την εταιρεία που θα συνεργαστεί, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η φορολογία εις βάρος των χορηγιών. Τέτοια συμφωνία θα λειτουργήσει εις βάρος της κοινωνίας, αφού θα μειωθούν σημαντικά οι πόροι που θα λαμβάνουμε μέσα από αυτά τα τυχερά παιχνίδια ως χορηγία. Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντικό το κράτος να συνεχίσει να έχει έναν αξιόπιστο συνεργάτη, όπως έχουμε και εμείς για πολλά τώρα χρόνια την ΟΠΑΠ Κύπρου».

«Η συμβολή της ΟΠΑΠ Κύπρου, επισημαίνουν, μέσα από τα 4εκ. ευρώ που διαθέτει κάθε χρόνο προς τις οργανώσεις μας, είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε υπηρεσίες και προγράμματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αφού κανένας από τους οργανισμούς μας δεν λαμβάνει ικανοποιητική χορηγία από το κράτος. Επίσης ζητούμε όπως η Επιτροπή Διαχείρισης του ποσού για χορηγίες να συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη με τη συμμετοχή του κράτους αλλά όχι κρατική. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να υπάρχει ευελιξία και αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών και αχρείαστη γραφειοκρατία». Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καλούν την επιτροπή Οικονομικών να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των χιλιάδων συνανθρώπων μας. Την επιστολή υπογράφουν: Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, Europa Donna,Europa Uomo, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο μια Ευχή», Σύνδεσμος πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια, ΤΕΛΕΘΟΝ ΚΥΠΡΟΥ (Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου και Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου). Kαι τα προσφυγικά σωματεία που: Εθνικός Άχνας, Δόξα Κατωκοπιάς, Εθνικός Άσσιας, ΑΣΙΛ Λύσης, Διγενής Ακρίτας Μόρφου, Ηρακλής Γερολάκκου, ΑΕΚ Καραβά, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιάδα Νεάπολης, Ανόρθωση Αμμοχώστου- Πετόσφαιρα και Μαραθών Κ. Βαρωσίων.

 

Πηγή: goal.com.cy