Kύπρος: Eκτός πρώτης δεκάδας με τις περισσότερες υποθέσεις προσφυγών

CEA0CEAFCEBDCEB1CEBACEB1CF82 1 Α Κατηγορία, Β Κατηγορία, Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Οι Σπύρος Νεοφυτίδης, Σίλεια Βάσου και Λοΐζος Χατζηδημητρίου εκπροσώπησαν το Σύνδεσμο στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της FIFPro Division Europe, που έλαβε χώρα το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία της FIFPro στην πόλη Hoofddorp της Ολλανδίας, εκπροσωπήθηκε η Κύπρος με τριμελής αποστολή.

Τον ΠΑ.Σ.Π. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Σπύρος Νεοφυτίδης (ο οποίος κατέχει παράλληλα και το ρόλο του αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού τμήματος της FIFPro), η υπεύθυνη του γραφείου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σίλεια Βάσου καθώς και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα και προκλήσεις που απασχολούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ανάμεσα στα θέματα που αναλύθηκαν, ήταν και η παρουσίαση των στατιστικών των ευρωπαϊκών χωρών με τις υποθέσεις προσφυγών στην επιτροπή επίλυσης διαφόρων της FIFA. Από την παρουσίαση αυτή προέκυψε μια πολύ θετική εξέλιξη για την Κύπρο. Η χώρα μας για πρώτη φορά βρίσκεται εκτός πρώτης δεκάδας με τις περισσότερες υποθέσεις προσφυγών στην πιο πάνω επιτροπή της FIFA.

Από το 2010 μέχρι το 2016, η Κύπρος καταλάμβανε την αρνητική 2η θέση (Πίνακας 1) έχοντας περίπου 28 υποθέσεις τον χρόνο… Για το 2017, όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, αφού η Κύπρος απουσιάζει εντελώς από την αρνητική πρώτη δεκάδα (Πίνακας 2). Η Κύπρος είχε μόλις τρεις υποθέσεις την περσινή χρονιά (Πίνακας 3) με τις συνολικές προσφυγές του προηγούμενου έτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης δήλωσε για τη σημαντική εξέλιξη: «Τα συγκεκριμένα στατιστικά φανερώνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μια μεγάλη βελτίωση με τις υποθέσεις προσφυγών στην επιτροπή επίλυσης διαφόρων της FIFA. Αυτή η βελτίωση είναι πολύ σημαντική και αποδεικνύει ότι με την συνεργασία και την σωστή διαχείριση έρχονται θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα».

CEA0CEAFCEBDCEB1CEBACEB1CF82 2 Α Κατηγορία, Β Κατηγορία, Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουCEA0CEAFCEBDCEB1CEBACEB1CF82 3 Α Κατηγορία, Β Κατηγορία, Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

 

Πηγή: goal.com.cy