Με το δεξί Ολυμπιάδα Ν. και Αναγέννηση Δ.

olympiada neapolis ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ, Β Κατηγορία, Νέα Αμμοχώστου

«Φουντώνει» για τα καλά η μάχη στη μέση του πίνακα  του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Πανέτοιμες παρουσιάστηκαν στα πρώτα ραντεβού για το 2018 Ολυμπιάδα Ν. και Αναγέννηση Δ. που στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής κέρδισαν μέσα σε 1 ώρα και 20 λεπτά ΘΟΙ Αυγόρου και Εθνικό Λ. αντίστοιχα. Οι δυο ομάδες βλέπουν πλέον και πιο ψηλά στη βαθμολογία  εφόσον δείξουν σταθερότητα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το κυρίως «μενού» της 10ης αγωνιστικής δηλαδή τα ντέρμπι Τεχνοοικία ΑΕΚ – Απόλλων στο «Κίτιον» καιRobo Markets ΑΕΛ – Aνόρθωση στο «Νίκος Σολωμονίδης»  αναβλήθηκαν λόγω συμμετοχής οκτώ συνολικά παικτριών στην Εθνική Γυναικών U19 που θα  συμμετάσχει στον πρώτο γύρο του Παν. Πρωταθλήματος. Τα δυο ντέρμπι ορίστηκαν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018.

Επέβαλε το νόμο της
ΣΑΛΑ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ 3-0  (25-21, 25-16, 25-18)
Το «νόμο της» επέβαλε στη σάλα Νεάπολη Επιστροφή η Ολυμπιάδα Ν. που παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ επικράτησε του ΘΟΙ Αυγόρου με 3-0 σετ σε 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια η προσφυγική ομάδα δεν« κοίταξε πίσω» και κέρδισε σχετικά άνετα.

Όπως αναμενόταν στο πρώτο σετ κυριάρχησε το πείσμα για η νίκη με την ομάδα του Χριστόδουλου Σιαντρή  να είναι πιο αποτελεσματική και να κερδίζει ένα «γεμάτο» σετ με 25-21. Η ομάδα της Νεάπολης απέκτησε ψυχολογία για τη συνέχεια.

Οι «μελανόλευκες» της Ολυμπιάδας έπαιξαν ωραίο βόλεϊ και στο δεύτερο σετ με συνέπεια να κερδίσουν 25-16 και να διαμορφώσουν το 2-0.  Το ΘΟΙ έμεινε πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να αντιδράσει. Παρόμοιο σκηνικό και στο τρίτο σετ με την Ολυμπιάδα ανώτερη να κερδίζει 25-18 και να «σφραγίζει» τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.(ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Αθανασίου, Σταύρου, Νίστρομ, Οικονομίδου, Ντίπερν, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού – Αλλαγές: Kολοκοτρώνη.

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ(Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ):Χαραλάμπους, ‘Οθωνος, Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου – Λίμπερο: Κούτα – Αλλαγές: Tζιανουδάκη, Χρίστου.

Φουριόζα η Αναγέννηση
ΣΑΛΑ ΓΥΜΝ. ΛΑΣΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. 0-3 
 (11-25, 10-25, 13-25)
«Φουριόζα» μπήκε η Αναγέννηση Δερύνειας στο 2018 αφού στο  πρώτο της παιχνίδι  στη χρονιά  κέρδισε τον Εθνικό Λατσιών στην έδρα του. τη σάλα του Γυμνασίου Λατσιών με 0-3 σετ. Ο κόουτς Λοϊζος Λοϊζου είδε τις παίκτριές του να ανταποκρίνονται άριστα στις συνθήκες του αγώνα παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε αλλαγές. Ο Εθνικός δέχθηκε την 10η ήττα και ψάχνει τον πρώτο του βαθμό ακόμα.

Τον αγώνα στα μέτρα της έφερε στο πρώτο σετ η ομάδα της Δερύνειας και κέρδισε σε 20 λεπτά 25-11 ανοίγοντας το σκορ στον αγώνα.

Η ένταση στο παιχνίδι της Αναγέννησης συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ αφού επικράτησε με 25-10 σε 22 λεπτά και βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη νίκη. Τελικά, οι «πράσινες» πήραν το τρίποντο κερδίζοντας και το τρίτο σετ με 13-25 σε 20 λεπτά κερδίζοντας με 0-3 σετ.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. (ΕΥ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ):Λουκά, Τίλεϊ, Χριστοδούλου, Σολωμή, Πέεμα, Κωνσταντίνου – Λιμπερο:  Δαϋίδ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ.(Λ. ΛΟΪΖΟΥ): Δημητρίου, Μπράουν, Μάνγι, Ευσταθίου, Παπαγιάννη, Φραντζέσκου – Λίμπερο: Οικονόμου.

Τα βαθμολογικά δεδομένα άλλαξαν από την 5η θέση και κάτω και ο πίνακας διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Απόλλων 24, 2. Τεχνοοικία ΑΕΚ 24, 3. Ανόρθωση 21, 4.Rpbo Markets ΑΕΛ 18. 5. Αναγέννηση Δερ. 11, 6. Ολυμπιάδα Ν. 10. 7. ΘΟΙ Αυγόρου 6. 8. Εθνικός Λ. 0.

 

Πηγή: goal.com.cy