Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά στον θρόνο της

Η Ρεάλ Μαδρίτης με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο «πάτησε» την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το 15ο Champions League στην ιστορία της

borussia dortmund v rea CHAMPIONS LEAGUE, real madrid

Είναι η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Τι κι αν τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ντόρτμουντ;

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έκανε το παιχνίδι της στο δεύτερο μέρος, επικράτησε με 2-0 των Βεστφαλών στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» χάρη στα γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους παίρνοντας σπίτι της την κούπα με τα μεγάλα αυτιά για 15η φορά στην ιστορία της.

Ένα ακόμα τρόπαιο για τη Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πώς ξεκίνησαν

Η Ντόρτμουντ είχε τον Κόμπελ κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρίερσον, Χούμελς, Σλότεμπερκ και Μάατσεν να είναι η τετράδα στην άμυνα. Τσαν και Ζάμπιτσερ ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Φούλκρουγκ στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του τους Μπραντ, Αντεγέμι και Σάντσο.

Από την άλλη, η Ρεάλ ξεκίνησε στο τέρμα με τον Κουρτουά ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη φετινή διοργάνωση και τους Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί στην άμυνα. Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Κρόος ήταν στη μεσαία γραμμή, ο Μπέλινγκχαμ μπροστά τους και οι Βινίσιους, Ροντρίγκο στην επίθεση.

Μόνο Ντόρτμουντ αλλά…

Το ματς δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς με τη σέντρα υπήρξε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι διεκόπη για περίπου δύο λεπτά. Όταν ο Βίντσιτς σφύριξε και πάλι για να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι, η Ντόρτμουντ κυριάρχησε απέναντι στη Ρεάλ και σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαιναν πολύ γρήγορα στην επίθεση, ο Αντεγέμι δεν πιανόταν από τους αμυντικούς των Μαδριλένων, αλλά όλα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Όπως στο 14’ όταν ο Φούλκρουγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έσπασε στον Μπραντ που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Δύο πολύ άστοχα σουτ από Μπέλινγκχαμ και Βαλβέρδε είχε η Ρεάλ στο πρώτο τέταρτο και αυτές ήταν και οι μοναδικές της τελικές στο πρώτο μέρος.

Και στη συνέχεια άρχισε το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για την Ντόρτμουντ. Στο 21’ ο Χούμελς έβγαλε τρομερή κάθετη στον Αντεγέμι που έφυγε απέναντι από τον Κουρτουά, αλλά αντί να τελειώσει τη φάση στο τετ α τετ, πήγε να περάσει τον Βέλγο και βγήκε πολύ πλάγια χάνοντας τεράστια ευκαιρία.

Δύο λεπτά μετά ο Μπραντ βρήκε με κάθετη τον Φούλκρουγκ που εκτέλεσε με τη μία και βρήκε δοκάρι, σε μία φάση που ο φορ των Βεστφαλών φάνηκε βέβαια να είναι οφσάιντ.

Στο 28’ ο Αντεγέμι έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας, έκανε το σουτ, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε και στην επαναφορά ο Φούλκρουγκ δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι για την Ντόρτμουντ όταν στο 41’ ο Κουρτουά έβγαλε δύσκολα ένα δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ εκτός περιοχής.

Ισορρόπησε η Ρεάλ, ευκαιρίες εκατέρωθεν

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά και απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά. Πρώτα στο 49’ με εκτέλεση φάουλ του Κρόος όπου ο Κόμπελ έδιωξε σε κόρνερ και από το κόρνερ η κεφαλιά του Καρβαχάλ έφυγε λίγο άουτ.

Στο 57’ ο Καρβαχάλ έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε, αλλά ο Κόμπελ μπλόκαρε έστω και δύσκολα.

Παρά το ότι η Ρεάλ ήταν πιο δραστήρια επιθετικά η Ντόρτμουντ έδειχνε ψύχραιμη και είχε τον έλεγχο του ματς. Στο 63’ μάλιστα έφτασε για ακόμη μία φορά κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι ο Κουρτουά είχε απάντηση. Ο Αντεγέμι έκανε υπέροχη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Φούλκρουγκ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Βέλγο να αποκρούει.

Καρβαχάλ και… 15ο

Στο 69’ ο Μπέλινγκχαμ δεν βρήκε για χιλιοστά την μπάλα από σέντρα του Βινίσιους και έχασε τεράστια ευκαιρία ενώ στο 72’ μπήκε στο ματς ο Ρόις αντί του Αντεγέμι στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Δύο λεπτά μετά όμως η Ρεάλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Καρβαχάλ από κόρνερ του Κρόος και έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ η Ντόρτμουντ κατέρρευσε. Μπέλινγκχαμ, Καμαβινγκά και Νάτσο έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με τον Κόμπελ να έχει απαντήσεις, αλλά όχι και στο 83’ όταν από λάθος της άμυνας ο Μπέλινγκχαμ έβγαλε τετ α τετ τον Βινίσιους και εκείνος με άψογο τελείωμα έγραψε το 2-0.

Στο 87’ ο Αντσελότι έβγαλε τον Κρόος για το τελευταίο χειροκρότημα και δευτερόλεπτα αργότερα ο Φούλκρουγκ σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το 2-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ριέρσον, Χούμελς, Μάατσεν, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Μπραντ, Σάντσο, Αντεγέμι (72’ Ρόις), Φούλκρουγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Μεντί, Νάτσο, Κρόος (85’ Μόντριτς), Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (85’ Χοσέλου), Βινίσιους (90+4′ Βάθκεθ), Ροντρίγκο (90’ Μιλιτάο)