Χρυσή σελίδα για τον Μίλαν Τράικοβιτς – 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η παρουσία του Μίλαν Τράικοβιτς στο Βελιγράδι είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών.

1 301

Άλλη μία χρυσή σελίδα για τον ίδιο αλλά και για τον κυπριακό στίβο έγραψε χθες βράδυ ο Μίλαν Τράικοβιτς, με την 7η θέση στον τελικό των 60 μ. με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Σερβία.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, μετά το χάλκινο μετάλλιο του Κυριάκου Ιωάννου στη Βαλένθια το 2008, στο άλμα σε ύψος, η παρουσία του Μίλαν Τράικοβιτς στο Βελιγράδι με χρόνο 7.62 είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών. Ο Μίλαν είχε τη χειρότερη αντίδραση από τον βατήρα με 0.207 και θα μπορούσε για πολύ καλύτερη θέση αν είχε καλύτερη εκκίνηση.

Νικητής στα 60μ. με εμπόδια ήταν ο Αμερικανός Γκραντ Χόλογουεϊ και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ (7.29), με 7.39, δεύτερος ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινό – Λαγκάρντ με 7.50 και τρίτος ο Αμερικανός Τζάρετ Ίτον με 7.53.

Την Κυριακή (20/3) ο Μίλαν Τράικοβιτς έκανε τρεις κούρσες, μία το πρωί στον πρώτο γύρο, μία το απόγευμα στα ημιτελικά και μία το βράδυ στον μεγάλο τελικό.

Στον ημιτελικό, ο Τράικοβιτς τοποθετήθηκε στον πρώτο διάδρομο έχοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο από τους συμμετέχοντες. Στην εκκίνηση, ο πρωταθλητής είχε την προτελευταία αντίδραση, αφού έφυγε από τον βατήρα 0.145 μετά το άκουσμα της πιστολιάς, όμως έκανε σχεδόν την τέλεια κούρσα, περνώντας αέρινα και με ταχύτητα πάνω από όλα τα εμπόδια, για να σκύψει το κεφάλι στον τερματισμό, ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Αμερικανό Τζάρετ Ίτον.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς και η οικογένειά του στη Σερβία, πανηγύρισαν έξαλλα όταν φάνηκε στον φωτεινό πίνακα η δεύτερη θέση με 7.53, που του έδωσε την απευθείας πρόκριση για τον τελικό. Αυτή ήταν η 3η καλύτερη επίδοση του πρωταθλητή, μετά το 7.51 που πέτυχε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου του Μπέρμιγχαμ το 2018 και το 7.52 το 2019 στο Ντίσελντορφ.

Μετά τον τελικό στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ το 2018, όταν και έκανε άκυρη εκκίνηση, μετά τον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στη Γλασκώβη, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ο Μίλαν Τράικοβιτς αποδεικνύει με τη χθεσινή του εμφάνιση ότι βρίσκεται στους κορυφαίους των 60μ. με εμπόδια στον κόσμο, με δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή στον τελικό σε Παγκόσμιο Κλειστού.

Η χθεσινή τεράστια επιτυχία ήταν, όπως σημειώνει ο ΚΟΕΑΣ, το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης του Μίλαν Τράικοβιτς τα τελευταία πολλά χρόνια και της συνεργασίας του με τον Αντώνη Γιαννουλάκη. Η συνεργασία των δύο ανέδειξε τον Τράικοβιτς 7ο Ολυμπιονίκη στο Ρίο το 2016 στα 110μ. με εμπόδια, 8ο στο Παγκόσμιο Ανοικτού το 2019, Πρωταθλητή Ευρώπης το 2019 στον κλειστό, φιναλίστ στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ το 2018 και άλλες σε πιο μικρές, αλλά όχι αμελητέες διοργανώσεις και χθες προστέθηκε η 7η θέση στο Παγκόσμιο Κλειστού του Βελιγραδίου.

ΚΥΠΕ