ΟΠΑΠ Basket League: Αρχίζουν οι μάχες των πλέι οφ

apoel apollon basket Α Κατηγορία, Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη Κύπρο, Νέα Αμμοχώστου

Με δύο αναμετρήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα play off της ΟΠΑΠ Basket League, για την προημιτελική φάση. Στο Λευκόθεο ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα και στο Αυγόρου η Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα φιλοξενήσει την ΕΘΑ Έγκωμης.

Οι ομάδες που θα πετύχουν δύο νίκες θα προκριθούν στην ημιτελική φάση, όπου θα συμμετέχουν επίσης οι Πετρολίνα ΑΕΚ και Κεραυνός, οι οποίες τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα, με την ολοκλήρωση της Β’ φάσης της ΟΠΑΠ Basket League. Η Πετρολίνα ΑΕΚ θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού ΕΝ Παραλιμνίου-ΕΘΑ Έγκωμης και ο Κεραυνός με τη νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας.

Στη Λευκωσία ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί στο Λευκόθεο τον Απόλλωνα, στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση των play off. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά, απέναντι στον Απόλλωνα ο οποίος θα παλέψει τους αγώνες κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, με στόχο την έκπληξη. Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είχε αρκετά θετική παρουσία στη φετινή αγωνιστική περίοδο, για την πρεμιέρα των play off θα υποδεχθεί την ΕΘΑ, η οποία ολοκλήρωσε τον Β’ γύρο της ΟΠΑΠ Basket League στην 5η θέση.

Οι βυσσινί έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και θέλουν τη νίκη για να κάνουν το βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Από την άλλη, στην ΕΘΑ θα προσπαθήσουν να αποδράσουν με το νικηφόρο αποτέλεσμα από το Αυγόρου, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.

 

Πηγή: goal.com.cy