Ποινή-λαιμητόμος στους Ρουμάνους που έστηναν ματς στην Κύπρο!

33435284 10216421133990306 3229892608629145600 n Α Κατηγορία, ΑΕΚ Λάρνακας | Τελευταία Νέα, Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Θυμάστε το σκάνδαλο που ξέσπασε περί τα μέσα του Ιανουαρίου 2017 με ένα κύκλωμα των Ρουμάνων διαιτητών–χαμαιλεόντων που έδρασαν και στην Κύπρο, διαιτητεύοντας φιλικούς αγώνες-κωμωδία ανάμεσα σε ομάδες που ήλθαν στηνχώρα μας για προετοιμασία;

 

Το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις με τους συγκεκριμένους διαιτητές, οι οποίοι ταξίδευαν στο εξωτερικό με άλλη ταυτότητα, με σκοπό το εύκολο κέρδος μέσω του στησίματος φιλικών αγώνων. Στην Κύπρο τότε είχαν παρουσιαστεί ως Βούλγαροι ή Σλοβένοι, ενώ στην Τουρκία πλάσαραν τους εαυτούς τους ως Τούρκους και άλλες φορές ως Άγγλους. Μάλιστα είχαν και την… ικανότητα να αλλάζουν εμφάνιση! Πότε κουρεύονταν γουλί, πότε άφηναν μουστάκι και πότε το ξύριζαν!

 

Η υπόθεση που λέτε εδώ και ένα χρόνο έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όμως σήμερα η Ρουμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τις πρώτες αποφάσεις της κατά των έξι διαιτητών. Συγκεκριμένα, επέβαλε ποινή αποκλεισμού από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα από 1½ έως 2 χρόνια και πρόστιμο από €45000 έως και €65000. Το συνολικό πρόστιμο και για τους έξι διαιτητές ανέρχεται στις €310000. Οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της ποινής που τους έχει επιβληθεί, εντός των επόμενων δύο ημερών.

 

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν στους έξι διαιτητές.

Πέτρε Νταν Ιοάν: Απαγόρευση από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για μια περίοδο δύο ετών και πρόστιμο ύψους €65000.

Κατάνια Κριστιάν: Απαγόρευση από κάθε οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για περίοδο δύο ετών και πρόστιμο ύψους €54000.

Μπουρτέσκου Σεπτίμιου: Απαγόρευση από κάθε οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για περίοδο δύο ετών και πρόστιμο ύψους €54000.

Γκριγκοράσκου Κρίστα: Απαγόρευση από κάθε οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για περίοδο ενός έτους και έξι μηνών και πρόστιμο ύψους €45000.

Νικολάιε Λαουρέντσιου: Απαγόρευση από κάθε οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για περίοδο για ένα έτος και έξι μήνες και πρόστιμο ύψους €45000.

Νεντέλσκου Ραζβάν: Απαγόρευση από κάθε οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για περίοδο για ένα έτος και πρόστιμο ύψους €45000.

 

 

 

Πηγή: goal.com.cy