Πλούσια δράση στα κύρια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης

Με πλούσια αγωνιστική δράση συνεχίστηκε το πρόγραμμα των κυριότερων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

imagew 53

Με πλούσια αγωνιστική δράση συνεχίστηκε το πρόγραμμα των κυριότερων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Στην Αγγλία,  η Μάντσεστερ Σίτι αντέδρασε άμεσα στην εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ και πήρε μεγάλο «τρίποντο» στο «Γκούντισον Παρκ» επί της Έβερτον με 1-0 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, αυξάνοντας τη διαφορά της από τη δεύτερη Λίβερπουλ στο +6, με τους «κόκκινους» να έχουν ματς λιγότερο.

Η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο σκοράρισμα, μένοντας στο 0-0 με την εκ των ουραγών Γουότφορντ στο «Ολντ Τράφορντ»,

Στη Γουέστ Χαμ σταμάτησε η ξέφρενη πορεία της Γουλβς, καθώς οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν των «Λύκων» με 1-0. Τα «Σφυριά» του Ντέιβιντ Μόγες έφτασαν την Άρσεναλ στην πέμπτη θέση (με τρεις αγώνες περισσότερους) και απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Επιστροφή στις νίκες και για την Τότεναμ, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να περνά με χαρακτηριστική άνεση από το «Έλαντ Ρόουντ» απέναντι στην παραπαίουσα φέτος Λιντς, που μετά την «εξάρα» από τη Λίβερπουλ γνώρισε άλλη μια βαριά ήττα με 4-0.

Στην Ισπανία, με την τέταρτη «τεσσάρα» στα πέντε τελευταία ματς, αυτή την φορά επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-0), η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι το μεγάλο φαβορί για την τέταρτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Τσάβι διεύρυνε το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα σε 7 ματς (5-2-0) κι έπιασε στην 4η θέση την Ατλέτικο Μαδρίτης, με ένα ματς λιγότερο. Η ομάδα του Σιμεόνε είχε προηγουμένως επικρατήσει με 2-0 της Θέλτα στο «Μετροπολιτάνο».

Στις νίκες επέστρεψε η Σεβίλη μετά την ήττα της Πέμπτης από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Κροατία για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας της Μπέτις με 2-1 και κατοχυρώνοντας ουσιαστικά τη δεύτερη θέση.

Η «βαριά» ήττα στο «Σαν Μαμές» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν επηρέασε την Σοσιεδάδ, η οποία έστω και δύσκολα επιβλήθηκε στο «Σαν Σεμπαστιάν» με 1-0 της Οσασούνα και παραμένει «ζωντανή» στη μάχη των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» της επόμενης περιόδου, ενώ με τον 19χρονο διεθνή άσο της Γέρεμι Πίνο να σκοράρει τέσσερα από τα πέντε της γκολ, η Βιγιαρεάλ συνέτριψε με 5-1 την Εσπανιόλ στο «Κεράμικα» και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης τετράδας.

Στην Ιταλία, μετά από δύο ήττες στις τελευταίες επισκέψεις της στη Ρώμη, η Νάπολι έφυγε νικήτρια από την ιταλική πρωτεύουσα με το γκολ του Λορέντσο Ινσίνιε στο 62ο λεπτό, διακόπτοντας παράλληλα το αήττητο σερί των πέντε αγώνων της Λάτσιο.

Με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς εξαιρετική κατάσταση, η Γιουβέντους νίκησε με 3-2 εκτός έδρας την Έμπολι. Το συγκρότημα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανέβασε το αήττητο σερί του σε 13 αγώνες κι έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Με πέναλτι στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Έϊμπραχαμ, η Ρόμα «λύγισε» την αντίσταση της Σπέτσια, η οποία από το 45΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αμιάν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε στα τρίποντα και παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Με τον γιο του «Τσόλο» Σιμεόνε, Τζιοβάνι Πάμπλο Σιμεόνε, να σημειώνει χατ-τρικ, η Βερόνα δεν συνάντησε πρόβλημα απέναντι στη Βενέτσια, την οποία νίκησε με 3-1 στο «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι», ενώ με νίκη, η οποία στον τελικό απολογισμό του πρωταθλήματος μπορεί να έχει σημάνει την παραμονή στην κατηγορία, έφυγε η Κάλιαρι από την πρωτεύουσα του Πιεμόντε, όπου επικράτησε της Τορίνο με 2-1.

Στη Γερμανία, «αγκαλιά» με τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου η Μπάγερν, παρότι απομένουν 10 αγωνιστικές για το φινάλε της περιόδου.  Μετά τη νίκη τους με 1-0 επί της Αϊντραχτ, οι Βαυαροί πήραν ένα μεγάλο «δώρο» από την Άουγκσμπουργκ, η οποία «έκοψε» δύο βαθμούς από την Ντόρτμουντ στην τελευταία αναμέτρηση της 24ης ημέρας (1-1) και, πλέον, η διαφορά που απέκτησαν από τους «Βεστφαλούς» αυξήθηκε στους 8 βαθμούς.

Επιστροφή στις νίκες για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που μετά το 2-3 απέναντι στη Μάιντς την περασμένη εβδομάδα ξέσπασε στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, επικρατώντας με 3-0 κι εδραιώνοντας την παρουσία της στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League, ενώ η Λειψία νίκησε στο «Vonovia Ruhrstadion» τη γηπεδούχο Μπόχουμ με 1-0 χάρη σε γκολ του Ενκουνκού στο τέλος της αναμέτρησης και έφτασε στην τέταρτη θέση τις Φράιμπουργκ και Χοφενχάιμ.

Στη Γαλλία, μετά το εντός έδρας «στραβοπάτημα» με την Μετς, η Λιλ επέστρεψε στις νίκες, φεύγοντας με το «διπλό» από την έδρα της Λιόν (1-0) στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Λιγκ 1.

Η Παρί Σεν Ζερμέν διεύρυνε σε 22 αγώνες το αήττητο σερί της απέναντι στην Σεντ Ετιέν, την οποία νίκησε στο «Παρκ ντε Πρενς» με 3-1, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Ο Τυνήσιος Γιοάν Τουζγκάρ ξεχώρισε στην αναμέτρηση της Τρουά με την Μαρσέιγ, χαρίζοντας στο 90΄ τον «χρυσό» βαθμό στους γηπεδούχους (1-1), μόλις 13 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για αποφυγή του υποβιβασμού

Τέλος, στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε η Ρεμς, η οποία πέρασε νικηφόρα από το «Λουί ΙΙ» απέναντι στη Μονακό, επικρατώντας με 2-1 των Μονεγάσκων με ανατροπή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.