Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Mercedes

mercedes eqc 44 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Η Mercedes-Benz παρουσίασε πρόσφατα, και επίσημα, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV με ισχύ 408 ίππων, θηριώδη ροπή και υψηλά επίπεδα αυτονομίας. Δείτε όλα τα στοιχεία για τη νέα EQC.

Αισθητικά, η νέα EQC έχει σαφείς επιρροές από τη γκάμα SUV της Mercedes-Benz, ενσωματώνοντας ωστόσο και νέα στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστή. Κατ΄αρχάς στον πρόβολο ξεχωρίζει η μαύρη γυαλιστερή μάσκα σε μορφή χαμόγελου που πλαισιώνει τη γρίλια με το μεγάλο αστέρι στο κέντρο και μοιάζει με τη φυσική συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων. Έπειτα, οι σχετικά τονισμένοι ώμοι οδηγούν στις πλαϊνές ρέουσες καμπύλες, οι οποίες καταλήγουν στο πίσω μέρος όπου και συναντούμε τα ενιαία φωτιστικά σώματα που διέπουν το αμάξωμα σε όλο του το πλάτος.

mercedes eqc 58 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Το λιτό εικαστικό σύνολο ολοκληρώνεται με τις πεντάμπρατσες ζάντες σε ασημί φινίρισμα, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε και ισάριθμες μπλε ακτίνες που υποδηλώνουν και την ηλεκτρική φύση του μοντέλου.

mercedes eqc 53 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Μπαίνοντας στην καμπίνα του ηλεκτροκίνητου SUV το πρώτο που παρατηρούμε είναι το νέο σύστηµα infotainment «Mercedes-Benz User Experience» ή για συντοµία «MBUX».

mercedes eqc 14 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Το συγκεκριµένο σύστηµα διαθέτει, δύο οθόνες στο εσωτερικό, ενώ µπορεί να το χειριστεί κανείς τόσο µε χειρονοµίες, όσο και µε φωνητικές εντολές, αλληλεπιδρώντας µαζί του λέγοντας απλά «Hi Mercedes», όπως συµβαίνει µε την «Siri» της Apple, το «Google Αssistant» της Google, την «Cortana» της Microsoft και της «Bixby» της Samsung κ.α.

EQC 18C0667 24 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Από εκεί και πέρα η διάταξη ακολουθεί κατά γράμμα το σχεδιαστικό ύφος της γερμανικής premium φίρμας με στιλπνές μαύρες (piano black) επιφάνειες στο χώρο μεταξύ των δύο εμπρός επιβατών, διακόπτες αεροπορικού τύπου για τον χειρισμό του κλιματισμού και απαλό φωτισμό περιβάλλοντος στην καμπίνα.

mercedes eqc 13 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Αφήνοντας τα της εσωτερικής και εξωτερικής εμφάνισης θα ξεκινήσουμε να μιλάμε με αριθμούς. Η νέα Mercedes EQC, λοιπόν, έχει μήκος 4,76 μέτρα με τον μεταξόνιο να ορίζεται στα 2,87 μέτρα, ενώ όσον αφορά στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 500 λίτρα. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό SUV εισέρχεται στην ιεραρχία ανάμεσα από τις GLC και GLC Coupe, που έχουν μήκος 4,66 και 4,89 μέτρα αντίστοιχα.

mercedes eqc 51 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Αναφορικά με το κινητήριο σύνολο της νέας EQC, αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας ο οποίος χρησιμοποιείται για χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις και ο δεύτερος που ενεργοποιείται για υψηλότερες απαιτήσεις, με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 408 ίππους με θηριώδη ροπή 765 Nm.

mercedes eqc 50 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Πηγή ισχύος για τα ηλεκτρικά μοτέρ αποτελεί ένα πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 80 kWh, των οποίων το βάρος είναι 650 κιλά και ανεβάζουν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου στους 2,4 τόνους, με τη μάρκα να υπόσχεται αυτονομία της τάξεως των 450 χλμ. Σημαντικό στοιχείο επίσης αποτελεί ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, καθώς μέσα σε 40 μόνο λεπτά φτάνουν στο 80% της πληρότητας, εφόσον το αυτοκίνητο έχει συνδεθεί σε ταχυφορτιστή.

mercedes eqc 2 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Περνώντας στο κομμάτι των επιδόσεων, τέλος, η νέα EQC αν και παίζει στην κατηγορία βαρέων βαρών καταφέρνει να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,1 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.

mercedes eqc 45 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο

Το λανσάρισμα του ηλεκτροκίνητου SUV θα γίνει στα μέσα του 2019.

mercedes eqc 6 Mercedes-Benz, Αυτοκίνητο