H Toyota θα παρουσιάσει ένα σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV

Δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση μπαίνει η Toyota

TOYOTA COMPACT CRUISER 1 Toyota, Νεό Αυτοκίνητο

Αν παρατηρήσει κανείς τα ηλεκτρικά μοντέλα που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό το ένα μετά το άλλο θα διαπιστώσει πως αυτό που λείπει είναι ένα πραγματικά σκληροτράχηλο SUV.

burlappcar toyota 002 Toyota, Νεό Αυτοκίνητο

Το κενό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει η Toyota με το Compact Cruiser EV, μια πρώτη γεύση από το οποίο πήραμε πριν από λίγες μέρες στην ομαδική παρουσίαση των ηλεκτρικών της πρωτοτύπων.

TOYOTA COMPACT CRUISER 2 Toyota, Νεό Αυτοκίνητο

Αισθητικά παραπέμπει στο FJ-Cruiser με τη χαρακτηριστική εμφάνιση, ενώ διαθέτει όλα τα στοιχεία που καθιστούν ένα SUV οπτικά τουλάχιστον ικανό και πέρα από την άσφαλτο. Στοιχεία όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι ποδιές και τα πλαστικά προστατευτικά αλλά και οι αρκετές γωνίες του αμαξώματος, καθώς και το σχεδόν κάθετο παρμπρίζ.

Toyota Compact Cruiser EV 8 Toyota, Νεό Αυτοκίνητο

Από κει και πέρα η βάση του Compact Cruiser θα είναι το ειδικό για την ηλεκτροκίνηση πλαίσιο E-TNGA της Toyota, ενώ προκειμένου να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση θα υπάρχει από ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα. Όσο για την αυτονομία στην καλύτερη περίπτωση θα φτάνει τα 600 χιλιόμετρα.

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV της Toyota με τις μεγάλες off road δυνατότητες δεν αναμένεται να γίνει πριν από το 2025.