ΣΩΤΗΡΑ: 5α Βραβεία Αθλητισμού και Εθελοντισμού (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας τα 5α Βραβεία Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας.

Κατά τη διάρκεια των βραβείων τιμήθηκαν δημότες της Σωτήρας οι οποίοι κατέκτησαν κατά το 2017 σημαντική αθλητική διάκριση καθώς και άνθρωποι οι οποίοι σημείωσαν σημαντική εθελοντική και φιλανθρωπική δράση στη Σωτήρα.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Σωτήρας Αντώνης Κουμή, εκ μέρους του Δημάρχου Σωτήρας εν απουσία του στο εξωτερικό, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη και η Δέσπω Οικονόμου-Σέπου εκπρόσωπος του ΚΟΑ και Επιθεωρήτρια του ΑΓΟ επαρχίας Αμμοχώστου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, τόνισε ότι ο εθελοντισμός δεν έρχεται να επιλύσει τα πολυσύνθετα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών, αποτελεί όμως ένα μοχλό πίεσης προς τις κυβερνήσεις των κρατών ώστε να αλλάξουν πολιτικές σε ζωτικά θέματα.

Ο κ. Γιαννάκη ανέφερε, εξάλλου, ότι και ο αθλητισμός μπορεί να χαρακτηριστεί ως σύστημα αρχών και αξιών που πολλές φορές στηρίζεται σε εθελοντές ή έχει εθελοντική δράση.

Και στις δύο περιπτώσεις, πρόσθεσε, υπάρχουν κοινές αξίες και οράματα, μεταξύ άλλων η ενεργοποίηση κυρίως των νέων σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού και η καθιέρωση της άθλησης και της εθελοντικής προσφοράς ως μέρος της καθημερινότητας και ως στάση ζωής.

Τα βραβεία τελούσαν υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ χορηγοί ήταν ο ΟΠΑΠ Κύπρου και η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε από την Αθηνά Λιανού και τον Γιάννη Λαουτάρη.

Την εκδήλωση παρουσίαζε η δημοσιογράφος, Άννα Ελευθερίου.

Famagusta.News