Βασική επιδίωξη και ουσιαστικός στόχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης «100.00 ποιητές για την αλλαγή» είναι αφενός να αναδείξει και να προβληματίσει τη κοινή γνώμη διεθνώς γύρω από ποικίλα θέματα, που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα, αφετέρου να καλλιεργήσει κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας για τη δημιουργία ενός διαπολιτισμικού διαλόγου, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση και κατ’ επέκταση στην επίλυσή τους, δήλωσε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας στην εκδήλωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης «100.000 ποιητές για την αλλαγή» στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο χαιρετισμό του ο κ. Τσιόλας ανέφερε ότι είναι κοινή παραδοχή ότι οι πόλεμοι, η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα, ο ρατσισμός, η περιβαλλοντική ρύπανση και τα οικολογικά προβλήματα, αποτελούν σύγχρονες προκλήσεις για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δίνει το έναυσμα σε πνευματικούς ανθρώπους να λάβουν ενεργά μέρος σε μία ουσιαστική και συλλογική διαδικασία και να εκφράσουν μέσα από την τέχνη του λόγου σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα και προβληματισμούς, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό.
«Γιατί οι πνευματικοί άνθρωποι στέκονται με σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και στις πολιτιστικές του αξίες, κατανοούν τα διακριτικά πολιτιστικά γνωρίσματα των εθνών και παράλληλα αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν τον κόσμο δημιουργώντας πολιτισμό».
Ο κ. Τσιόλας ανέφερε ότι η δημιουργική έκφραση σε κάθε μορφή τέχνης αποτελεί πρότυπο καλαισθησίας και περικλείει τη χαρά, την ελπίδα και την αισιοδοξία και γι’ αυτό «χαιρετίζουμε και επικροτούμε τη συμμετοχή της Κύπρου στην παγκόσμια αυτή εκδήλωση καθώς και τις επίπονες προσπάθειες των διοργανωτών προκειμένου να διεκπεραιώσουν υπεύθυνα και με επιτυχία την αποστολή τους».
Σημείωσε δε ότι το υλικό που θα συγκεντρωθεί από όλες τις εκδηλώσεις θα καταχωρηθεί στα αρχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου Stanford και θα παραμείνει εκεί ως ερευνητικό υλικό. Τα έργα φέτος είναι αφιερωμένα στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.
Discussion about this post