Αντί για μπομπονιέρες στο γάμο τους, έδωσαν τα χρήματα σε… δυο παιδιά που υποφέρουν

ImageHandler 5 Ανθρώπινα

Σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε… ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαχειρίζονται τα πάντα με αγάπη και καλοσύνη

Είναι αυτοί που έχουν αγνή καρδιά και δεν επιτρέπουν στον πόνο να τους σκληρύνει, να τους αλλάξει. Η ψυχή τους λάμπει από καλοσύνη, αγάπη και γενναιοδωρία. Είναι πλούσιοι. Επειδή ο πλούτος τους φαίνεται στη ψυχή και όχι στα υλικά αγαθά που μπορεί να διαθέτουν. Όταν συναντήσεις τέτοιους ανθρώπους, δεν γίνεται να μην τους θαυμάσεις…

Η Ιωάννα και ο Στέλιος είναι ένα νέο ζευγάρι από την Λάρνακα. Παντρεύονται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και αντί να μοιράσουν μπομπονιέρες στο γάμο τους,  συγκέντρωσαν τα χρήματα που θα έδιναν και τα πρόσφεραν στην μικρή Μαρία Σταυρίδη που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και χρειάζεται να μεταφερθεί στο Ισραήλ για να εγχειριστεί. Επίσης, αποφάσισαν να βοηθήσουν και τον μικρό Λάμπρο Καλλένο.  

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτό το υπέροχο ζευγάρι. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους!

CE99CF89CEB1CEBDCEBDCEB120 CEA3CF84CEB5CEBBCEB9CEBFCF82 Ανθρώπινα

Ο Στέλιος αναφέρει στο ant1iwo:
«Με την Ιωάννα είμαστε 5 χρόνια μαζί. Πριν αποφασίσουμε την ημερομηνία του γάμου…
 Σκεφτήκαμε, ένα μέρος από τα χρήματα του γάμου μας, να το δώσουμε σε κάποιους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Όταν πρόσφατα διαβάσαμε το ρεπορτάζ για την μικρή Μαρία Σταυρίδη, συγκινηθήκαμε πάρα πολύ και  αποφασίσαμε να δώσουμε ένα ποσό στο κοριτσάκι αλλά και σε ένα άλλο αγοράκι που την ιστορία του ακούσαμε λίγες μέρες αργότερα, τον Λάμπρο Καλλένο. Μάλιστα, αποφασίσαμε να δώσουμε μια καρτελίτσα στους καλεσμένους μας που να εξηγεί τον λόγο που δεν έχουμε μπομπονιέρες αλλά και τον αριθμό λογαριασμού για κάθε παιδί έτσι ώστε αν θέλουν, να βοηθήσουν κι εκείνοι. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε περισσότερο!
  Περάσαμε και εμείς δύσκολα, όπως κάθε άνθρωπος. Μάθαμε όμως πόση δύναμη κρύβει η προσευχή και η αγάπη. Πόσο σημαντικό είναι να παλεύεις για τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου. Ο άνθρωπος είναι σαν άδειος σάκος χωρίς την θρησκεία του και χωρίς να βοηθά τον συνάνθρωπο του».   

Η Ιωάννα αναφέρει στο ant1iwo:
«Ένα πρόβλημα υγείας μας έφερε πιο κοντά στο Θεό… 
Το 2013 διαγνώστηκα με καρκίνο. Πέρασα τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που δεν ήξερα πώς να το χειριστώ, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν και κλείστηκα στον εαυτό μου. 
Λίγο πριν τελειώσω τις χημειοθεραπείες, ο Στέλιος – είχαμε δεσμό τότε- προσευχόταν διαρκώς για μένα και παίρναμε μεγάλη δύναμη από την εκκλησία. Κάποια στιγμή, μίλησε για μένα σε μια μοναχή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που του είπε: «Η Παναγία μίλησε και η Ιωάννα είναι καλά». Λίγες μέρες αργότερα, το αξονικό που έκανα ήταν πεντακάθαρο. Ήταν πραγματικά απίστευτο, εκεί που σχεδόν έχασα κάθε μου ελπίδα, ο Θεός έμεινε δίπλα μου.  
Αργότερα ήρθε μια ακόμη δοκιμασία. Με την βοήθεια του Θεού τα κατάφερα ξανά. Όλα πήγαν καλά και ο Θεός μας έστειλε ένα υπέροχο μωράκι. 
Στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντάνασσας  στο Κοτσιάτη, βιώσαμε τις πιο δυνατές στιγμές μας, κάναμε τις μεγαλύτερες προσευχές μας και όλα στη ζωή μας πήγαν καλά. Ευχαριστώ όμως και την οικογένεια μου, τους συγγενείς και τους φίλους μου που ήταν διαρκώς δίπλα μου. 

Ο Στέλιος με έμαθε πως…

 Όταν θέλεις κάτι, πρέπει να το ζητάς από τον Θεού και Εκείνος πάντα σε ακούει. Πρέπει όμως και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, μόνο έτσι γινόμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι».  

CF83CF84CEB5CEBBCEB9CEBFCF8220 20CE99CF89CEB1CEBDCEBDCEB1 Ανθρώπινα

 

Πηγή: ant1iwo.com