Έπεσε το Facebook και το Instagram για μία ώρα και το διαδίκτυο τρελάθηκε

facebookfinal

Οι εφαρμογές του Facebook και του Instagram σταμάτησαν να λειτουργούν το απόγευμα της Τετάρτης προκαλώντας έναν μικρό πανικό

Τεχνικά προβλήματα διαπιστώθηκαν για περίπου μία ώρα το απόγευμα της Τετάρτης στις εφαρμογές του Facebook και του Instagram σε όλο τον πλανήτη.

Όπως έγραψαν εκατοντάδες χρήστες του κοινωνικού δικτύου στο Twitter, το Facebook “έπεσε”, με τους ίδιους να αναφέρουν πως δεν μπορούσαν είτε να ανοίξουν την εφαρμογή, είτε να έχουν πρόσβαση στο Messenger. Παρόμοια προβλήματα διαπιστώθηκαν και στο Instagram το οποίο έχει εξαγοραστεί από τη Facebook.

Τα προβλήματα εμφανίστηκαν και στη χώρα μας λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ αποκαταστάθηκαν μία ώρα αργότερα. Η είδηση κοινοποιήθηκε αρχικά από το site “Down Detector” που καλύπτει θέματα σχετικά με προβλήματα των social media. Διευκρινίζεται πως σε iOS οι εφαρμογές λειτουργούσαν κανονικά.

Το site Down Detector έδωσε στη δημοσιότητα και χάρτη με τα κράτη στα οποία παρουσιάστηκαν προβλήματα:

problem

Στην επίσημη της πάντως, η εταιρεία ανέφερε διαρκώς πως όλα τα applications “τρέχουν” κανονικά.

Όπως καταλαβαίνετε το hashtag πρόλαβε να γίνει παγκόσμιο trend στο Twitter, με τους περισσότερους να καταφέρονται… εναντίον του Facebook με σχόλια καυστικά:

 


  

 

  

Πηγή: News247