Fast moving movies

wind1

Τα τελευταία χρόνια η ποιότητα του video έχει απογειωθεί. Για τη μετάδοσή του ήταν αναγκαία μια επανάσταση που, πλέον, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Η δημιουργία θέλει έμπνευση και ταλέντο. Σαφώς… Όμως σε κάποια πεδία τα εργαλεία είναι εξίσου σημαντικά. Όσοι “φτιάχνουν ταινίες”, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ζουν τα τελευταία χρόνια τη χρυσή εποχή του video. Κανονικοί σκηνοθέτες, αλλά κι εκείνοι που έκρυβαν μέσα τους ένα δημιουργό με κινηματογραφικές φιλοδοξίες απέκτησαν πρόσβαση σε μια σειρά από σχετικά προσιτά μέσα που, όχι πολύ παλαιότερα, ήταν ανύπαρκτα ή αδιανόητα για όποιον δεν διέθετε μεγάλο budget. Νέες κάμερες υπερ-υψηλής ανάλυσης, drones, φώτα led και διάφορα άλλα παρελκόμενα εκτόξευσαν τη δημιουργικότητα κι έδωσαν την ευκαιρία σε ανθρώπους με ταλέντο να φτιάξουν μικρά αριστουργήματα.

wind4

Από την άλλη πλευρά, η “διακίνηση” αυτών των ψηφιακών αγαθών και η κατανάλωσή τους απαιτεί όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες. Καθώς το περιεχόμενο γίνεται πιο ελκυστικό, οι χρήστες μετεξελίσσονται σε όλο και πιο ανυπόμονους καταναλωτές. Το streaming που κολλάει, έστω και για λίγο, μπορεί να σε κάνει να αφήσεις στη μέση ακόμη και το πιο συναρπαστικό φιλμάκι.

wind2

Όταν ένα και μόνο φωτογραφικό αρχείο σε μορφή Raw έχει το μέγεθος που λίγα χρόνια πριν είχε ένα μικρό video χαμηλής ανάλυσης, γίνεται αντιληπτό ότι για τους δημιουργούς video το ADSL ή και το VDSL φαντάζουν πλέον τόσο ξεπερασμένα όσο έμοιαζε στις αρχές της νέας χιλιετίες και το dial up. To upload ενός “απλού” αρχείου HD, με το “συμβατικό” ADSL είναι χρονοβόρα διαδικασία που, όπως έχουν δείξει και σχετικές έρευνες, μειώνει την παραγωγικότητα. Σύμφωνα με μελέτη της Sandisk, μια επιχείρηση με “αργό” Internet σε ετήσια βάση χάνει μια παραγωγική εβδομάδα.

wind3

 

Το cloud είναι μια θαυμάσια επινόηση αλλά για να αξιοποιηθεί χρειάζονται υποδομές. Το καλό νέο για τους επαγγελματίες της εικόνας αλλά και για τους “καταναλωτές” είναι ότι αυτές οι υποδομές δημιουργούνται πλέον με ταχείς ρυθμούς και στη χώρα μας. Σήμερα υπάρχουν πλέον επιχειρήσεις που αρχίζουν να επωφελούνται από το , το σύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών που κάνει την αποστολή αρχείων τόσο απλή υπόθεση όσο είναι και η αποστολή ενός sms.



Μοιάzει πολύ καλό και είναι αληθινό: τo δίκτυo νέας γενιάς WIND Business Fiber φέρνει το internet του αύριο σήμερα, με εξωπραγματικές για τα μέχρι σήμερα δεδομένα ταχύτητες, που αναβαθμίζουν την επικοινωνία και δίνουν ώθηση στην παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.

  

Πηγή: News247