Game Changer in Digital Marketing: Το κορυφαίο Συνέδριο σήκωσε αυλαία για δεύτερη χρονιά

gamechanger

Τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο του Digital Marketing μίλησαν για τις νέες τάσεις και τα παραδοσιακά “όπλα” στην προσπάθεια προσέγγισης καταναλωτών και κοινού, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της επιτυχίας τους από το βήμα του Συνεδρίου που έγινε θεσμός

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου Συνεδρίου, το Game το in επέστρεψε και πάλι, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την 24MEDIA, το μεγαλύτερο δίκτυο ψηφιακών μέσων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου έθεσαν προς συζήτηση κύρια ζητήματα που αφορούν τον κλάδο όπως οι ευκαιρίες που προσφέρει το ψηφιακό περιβάλλον, η δημιουργία αξιόπιστου και στοχευμένου περιεχομένου, η δημιουργία επιτυχημένης στρατηγικής e-mail marketing παγκόσμιας εμβέλειας, η σημασία της δημιουργικότητας για πρωτοπόρες εφαρμογές ψηφιακού marketing, ο τρόπος να εμπλέξεις και να διατηρήσεις “δύσκολο” κοινό-αγορά, η στρατηγική marketing 360 και η σημασία των influencers για το marketing.

των προσκεκλημένων του Συνεδρίου, δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το “οικοσύστημα” του Digital Marketing και το πώς μπορεί κανείς, να δημιουργήσει το αξιόπιστο και διαδραστικό περιεχόμενο, που θα οδηγήσει στην αλληλεπίδραση των εταιρειών με το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

drakoularakos 1

 

Την έναρξη του δεύτερου Game Changer in Digital Marketing, κήρυξε ο Σταύρος Δρακουλαράκος, CEO, 24MEDIA, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της 24MEDIA, αναλύοντας παράλληλα τις θεματικές του Συνεδρίου, σημείωσε: “Το Συνέδριο απευθύνεται στην αγορά της διαφήμισης, του marketing και σε νέους ανθρώπους”.

pattrick

 

Ο Patrick Μ. Falconer, Executive Director των New York Times Βρετανίας, μίλησε για τη δύναμη της VR τεχνολογίας: “Δεν θα αντικαταστήσει τη δημοσιογραφία, αλλά θα βοηθήσει στον τρόπο που λέμε την ιστορία. Η VR αφορά σε περιπτώσεις, όπου η παρουσία έχει σημασία. Βοηθά στη δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου ή ενός συναισθήματος”.

drjohn

 

Ο Dr. John Gekas, manager, Accenture Digital σχολιάζει: “Η πληροφορία που φέρει ο χρήστης πίσω του, αφήνει έναν όγκο πληροφοριών που αν τύχει σωστής επεξεργασίας, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα. Ο χρήστης αφήνει την πληροφορία σε πολλά στάδια και εγγραφές σε συστήματα, που συλλέγονται είτε μέσω social media. Αν μιλήσουμε σε πιο στοχευμένα γκρουπ, κατανοώντας τι θέλει το κάθε γκρουπ, είναι περισσότερο πιθανό, να πετύχουμε να του προσφέρουμε αυτό που θέλει. Χρειάζεται ισορροπία μεταξύ αυτού που θέλουμε να πετύχουμε κι αυτού που μπορούμε να πετύχουμε”.

giannopoulos

 

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, global head of email marketing στην Amazon, μίλησε για τη στρατηγική του email marketing παγκόσμιας εμβέλειας: “Είναι το μεγαλύτερο κανάλι της Amazon αυτή τη στιγμή. Κάθε κανάλι συμπληρώνει το άλλο και κάθε πελάτης επικοινωνεί μέσω αυτών των καναλιών. Σημαντικό το να βλέπει κανείς, ποια κανάλια δουλεύουν για τους πελάτες. Κάθε εταιρεία, κάθε προϊόν είναι διαφορετικά. Εάν ένας πελάτης δεν χρησιμοποιεί το προϊόν συχνά, φαίνεται στα δεδομένα και ανάλογα κάνει ή όχι μία καμπάνια επιτυχημένη. Σημαντικό να δεις ποιος είναι ο πελάτης και ποια η αγορά στην οποία πουλάς και ποια είναι η συμπεριφορά του πελάτη. Το να φέρνεις καινούριους πελάτες είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι σημαντικό ο πελάτης να είναι ενεργός στην πλατφόρμα”.

Ο Βαγγ. Δαβιτίδης, founder, creative director & partner, 4 Wise Monkeys ανέφερε πως οι καμπάνιες που θα αγγίξουν τους καταναλωτές, είναι αυτές που θα μοιραστούν. “Οι ad bloggers αυξήθηκαν κατά 50% μόνο μέσα στο 2016. Θέμα χρόνου να γίνει και στους χρήστες mobile και tablet. Η απάντησή μας σ’ αυτό θα πρέπει να είναι περισσότερη δημιουργικότητα. Η απάντηση είναι να κάνουμε τον κόσμο, να ερωτευτεί ξανά τη διαφήμιση. Η δημιουργικότητα έγκειται και στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα νέα εργαλεία, που μας δίνει το digital”.

Χορηγός του συνεδρίου ήταν η Valuecom. Υποστηρικτές: Athens Tech College, BCA College, Regus, Globe One και Tempo.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν η Direction Business Network με τα Adbusiness, Business Today, BusinessNews.gr, Advertising.gr. και η HuffPost Greece. To συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα των ΕΔΕΕ, ΕΕΔΕ, ΕΝΕΔ, GRECA, ΙΑΒ και ΣΔΕ.

  

Πηγή: News247