Stanton Chase: Πόσο έτοιμες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

newswire

Έχουν αντιληφθεί οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών το ψηφιακό μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη; Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι στην φετινή επισκόπηση της Staton Chase

To Executive Newswire της Stanton Chase  φέτος προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το αποκαλούμενο φαινόμενο / megatrend της ψηφιοποίησης. Περιλαμβάνει μια έρευνα με περισσότερες από 300 απαντήσεις από τους ηγέτες των επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς και περισσότερες από 20 απόψεις των στελεχών της C Suite που ειδικεύονται στον τομέα. “Αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον μας ήταν η συνειδητοποίηση του παγκοσμίως εξελισσόμενου ψηφιακού τοπίου και των συζητήσεων των τοπικών πελατών σχετικά με τις ελλείψεις ψηφιακών δεξιοτήτων και την πρόσληψη ψηφιακών εμπειρογνωμόνων” αναφέρει η Ανδριάνα Θεοδωρακοπούλου από την Stanton Chase.

 Όπως αναφέρει η επισκόπηση της εταιρείας συμβούλων Stanton Chase, o ψηφιακός μετασχηματισμός σαρώνει τον κόσμο των επιχειρήσεων ανεξάρτητα από τον τομέα δραστηριοποίησης και την εξειδίκευση. Για να βελτιώσει την κατανόησή της για το φαινόμενο αυτό στην ελληνική αγορά η Stanton Chase πραγματοποιήσε μια έρευνα 350 ατόμων από διάφορους κλάδους και θέσεις, για να διαλευκανθεί ο τρόπος με τον οποίο η νέα ψηφιακή εποχή διαμορφώνει το τοπίο της ελληνικής οικονομίας. Με το 71% των ερωτηθέντων που ταξινομούν τη ψηφιακό μετασχηματισμό ως “πολύ σημαντικό” για την οργάνωσή τους και, κατά μέσο όρο, κατατάσσοντας τη συμμετοχή της επιχείρησής τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό ως 7 στα 10, η δύναμη της ψηφιοποίησης είναι εμφανής.




 

Οπως αναφέρει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γιώργος Δουκίδης, “οι κύριες πτυχές του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η υποστήριξη και η διαμόρφωση επιχειρηματικής στρατηγικής με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, ο επανασχεδιασμός των διαδικασιών, η ψηφιακή καινοτομία των προϊόντων / υπηρεσιών και η ενεργοποίηση νέων ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων”.

drakoularakos

Από την πλευρά του ο Σταύρος Δρακουλαράκος CEO της 24MEDIA τονίζει ότι “το digital δεν είναι ούτε υλικό, ούτε λογισμικό ούτε κάποιο μαγικό χάπι. Είναι ο τρόπος να προσεγγίζουμε και να κάνουμε πράγματα, από τη στρατηγική μέχρι τον ανθρώπινο παράγοντα και από τις εσωτερικές διαδικασίες έως τις εξωτερικές προσεγγίσεις.

Και αν αισθάνεστε ότι το roller coaster της ψηφιακής επανάστασης θα τελειώσει κάποια στιγμή σύντομα, επομένως μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από τη συνεχή αξιοποίηση των δυνατών σας και τη βελτίωση των αδυναμιών σας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για κάτι: Δεν πρόκεται να τελειώσει. Απλώς επιβραδύνεται για να επιταχύνει πιο γρήγορα από ποτέ στην επόμενη στροφή. Προσδεθείτε!




 

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Συρμακέζη, Γενικό Διευθυντή, Group Chief Digital & Techonoly Officer στον Όμιλο Eurobanko στόχος ενός ψηφιακού μετασχηματισμού είναι απλός: η ψηφιοποίηση της οργάνωσης από άκρο σε άκρο.

Όπως συμβαίνει με κάθε μετασχηματισμό, η ψηφιοποίηση πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την επιχειρηματική στρατηγική. Με τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, το Άγιο Δισκοπότηρο κάθε επιχείρησης είναι η επιτυχής ψηφιοποίηση του σημερινού επιχειρησιακού μοντέλου και η δημιουργία ενός νέου που δημιουργεί κέρδη με βάση την ψηφιακή τεχνολογία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ψηφιοποίησης από άκρο σε άκρο, ψηφιακή κυριαρχία”.

24 30 Kantoros 4

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Ιnteramerican, Γιάννης Καντώρος τόνίζει ότι “οι ραγδαίες αλλαγές που βιώνουμε στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον μας έχουν άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις, μέσω μιας σχέσης πολυεπίπεδης αλληλεπίδρασης. Η ικανότητα των επιχειρήσεων να προσαρμοστούν στην συνεχιζόμενη μεταβλητότητα, ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα, απαιτεί επαρκή αξιολόγηση και αναγνώριση των εξελίξεων, της ευελιξίας και της ταχείας αντίδρασης. Προφανώς, σε αυτή τη διαδικασία, η τεχνολογία και οι εφαρμογές της αναδεικνύονται ως βασικό μέσο αλλαγής και στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός ως μια απλή επιλογή και μια επένδυση στην τεχνολογία αιχμής δεν μπορεί να παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκτός αν συνδυάζεται με μια αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο“.

Η επισκόπηση της Stanton Chase φιλοξένησε επίσης τις τοποθετήσεις της Ξένιας Κούρτογλου (FocusBari), Tom Goorman (Stanton Chase), Θάνου Γεραμάνη (Blueground), Ανδρέα Αποστολίδη (Amazon), Βασίλη Στασινούλια και Βασίλη Ανδρικόπουλου (Yoda), Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου (Google), Άλεξ Καραγεώργη (thinkdigital group), Απόστολου Αποστολάκη (Venture Friends), Ανδρέα Αθανασόπουλου (Κωτσόβολος), Γιάννη Κόλλα (Τσιμέντα Τιτάν), Δημήτρη Κορωναίου (ΑΒ Βασιλόπουλος), Πάνου Μήλια (Neste Hellas), Ηλία Μανδρούκα (Aegean), Πάνου Παπακωνσταντίνου ( Novartis) και του Γιάννη Κουτράκη.

– ς της Stanton Chase με τις τοποθετήσεις όσων συμμετείχαν σε αυτή. 

  

Πηγή: News247