Στο ‘περφορατέρ’ αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle

doodle

Η Google τιμά με το σημερινό doodle ένα από τα πιο “ταπεινά” εξαρτήματα, που ωστόσο δεν λείπει από κανένα γραφείο και σπίτι

Πολλοί δεν γνωρίζουν καν πως ονομάζεται… Άλλοι το ξέρουν ως περφορατέρ, άλλοι ως διακορευτή, ενώ κάποιοι άλλοι το αναφέρουν απλά ως… “τρυπητήρι” χαρτιών. Φέτος όμως συμπληρώνονται 131 χρόνια από την ανακάλυψή του και παραμένει πάντα απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε γραφείο, ακόμη και σήμερα που ο όγκος του χαρτιού μειώνεται πλέον δραστικά.

Το περφορατέρ έφερε επανάσταση στη διαχείριση της “χαρτούρας” στην καθημερινότητα εκατ. ανθρώπων. Μπορεί σήμερα να θεωρείται δεδομένη η χρησιμότητά του, όμως χάρη σε αυτό αποκτήσαμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να δημιουργούμε “τρύπες” στα χαρτιά που θέλουμε να τοποθετήσουμε σε φάκελο ή ντοσιέ.

Στο επετειακό doodle βλέπουμε τα κυκλικά υπολείμματα του χαρτιού που έχουν κοπεί, σαν μικρά πολύχρωμα κομφετί, να σχηματιίζουν το λογότυπο της Google, με το δεύτερο “G” να είναι μία κόλλα χαρτιού που αποκτά…  μάτια χάρη στις τρυπούλες που της δημιουργεί ένα περφορατέρ.




 

  

Πηγή: News247