Youtube και Instagram απειλούνται με μπλόκο στη Ρωσία λόγω μιας συνοδού πολυτελείας

youtube

Το Κρεμλίνο ζητά από τα δύο δίκτυα την απόσυρση φωτογραφιών και βίντεο που έκανε η Νάντια Ριμπκάμα, στα οποία εικονίζεται η ίδια σε ένα γιοτ μαζί με τον μεγιστάνα Όλεγκ Ντεριπάσκα και τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού της πρόσβασης στα δίκτυα του Youtube και του Instagram λόγω ενός σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκεται ο Ρώσος μεγιστάνας Όλεγκ Ντεριπάσκα αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο γνωστος δισεκατομμυριούχος μονοπώλησε τις τελευταίες ημέρες τα πρωτοσέλιδα των ρωσικών ΜΜΕ μετά τη διαρροή στα εν λόγω δίκτυα φωτογραφιών του, στις οποίες εμφανίζεται σε στιγμές χαλάρωσης στο γιοτ του μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Πριχόντκο και μιας συνοδού πολυτελείας εν ονόματι Νάστια Ριμπκάμα.

Η δημοσιοποίηση του εν λόγω υλικού από τη Ριμπκάμα υπονοεί την υπάρξη σκανδάλου διαφθοράς, δεδομένης της εικονιζόμενης “φιλίας” του ολιγάρχη με τον πολιτικό εκπρόσωπο.

Ο Ντεριπάσκα κατάφερε με απόφαση δικαστηρίου του Κρασνοντάρ να διαταχθεί η απόσυρση των 14 αναρτήσεων στο Instagram που περιέχουν τις επίμαχες φωτογραφίες και επτά βίντεο στο Youtube, με το δικαιολογητικό της παραβίασης ιδιωτικής ζωής. Ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα υπσοτήριξε ότι δεν απεικονίζεται τίποτα μεμπτό στις φωτογραφίες αυτές και ότι η δημοσιοποίησή τους αποτελεί μια “στοχευμένη εκστρατεία που στοχεύει να πλήξει τη φήμη του”.

Τα δίκτυα του Youtube και του Instagram καλούνται με τη δικαστική απόφαση να αποσύρουν μέχρι την Τετάρτη τις εν λόγω δημοσιεύσεις. Αν δεν υπακούσουν μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα ακόμα και με τον αποκλεισμό τους στη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής δεν λεχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα από την εταιρεία Facebook Inc., στην οποία υπάγονται οι δύο υπηρεσίες.

(Με πληροφορίες από SCMP.com, φωτογραφία: AP)

  

Πηγή: News247