Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη: Ο μύθος για την κόντρα τους

Μεσουρανούσαν στον κόσμο του θεάματος και όλοι τις ήθελαν «εχθρούς».

aliki voygioyklaki tzeni karezi to paraskinio mias megalis kontras poy kratise mechri to telos

Γνώρισαν και οι δύο δόξα και εισέπραξαν πολλή αγάπη. Μεσουρανούσαν στον κόσμο του θεάματος και όλοι τις ήθελαν «εχθρούς». Μόνο που η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη ήταν φίλες και ως τέτοιες παρέμειναν μέχρι το τέλος.

e44271106bcc42d6ab987a74aa5af9e1

17ca3d9449704f67bfbb7af9eaeffae6

Ρωτήθηκε ο γιος της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου, αν ήταν αστικός μύθος η φημολογούμενη κόντρα της μητέρας του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Οί διος γέλασε και απάντησε:

“Η Τζένη Καρέζη κι η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν φίλες. Έτρωγαν κι έβγαιναν μαζί. Όλο αυτό με την κόντρα ήταν θέμα μάρκετινγκ”, εξήγησε, αφού γνωρίζει εκ των έσω την συγκεκριμένη ιστορία.

bb5353ec8df543ed91091f66a4b80252

Ο Νίκος Γαλανός θυμάται:

«Όπως της άρεσε το χειροκρότημα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήθελε να είναι επιθυμητή. Και το θεωρώ πολύ φυσιολογικό για κάθε γυναίκα και για κάθε άντρα. Δεν υπήρξαμε ποτέ ζευγάρι, μείναμε φίλοι. Δεθήκαμε πολύ με την Αλίκη, υπήρξε αληθινή φιλία μεταξύ μας. Εγώ σεβάστηκα την Αλίκη ακόμα και μετά τον θάνατό της. Δεν θα έλεγα ποτέ τίποτα για κανέναν άνθρωπο.

Όταν έπαιζα στην “Ιστορία του Ιρκούτσκ” με τον Καζάκο και την Καρέζη, στην Τζένη μιλούσα στον πληθυντικό. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε αυτή η χημεία στην πρώτη μας συνεργασία, στο “Ένα αστείο κορίτσι”, αλλά συγχρόνως υπήρχε και μια κόντρα περίεργη. Από την πρώτη στιγμή μιλάγαμε Αλίκη, Νίκο, στον ενικό, αφού η Αλίκη σου έδινε μια άμεση οικειότητα.

GALANOS VOUGIOYKLAKI

Οπότε, μια μέρα, σε ένα γύρισμα, μου λέει “να σε ρωτήσω κάτι, στην Τζένη μιλάς στον ενικό ή στον πληθυντικό;”. Όπα, λέω, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Της λέω “να σας πω, κυρία Βουγιουκλάκη…” και μου απαντάει “όχι, εμένα δεν με πειράζει, δικαίωμά σου. Εμείς συνεργαζόμαστε εδώ, εκεί στο θέατρο είσαι με την Τζένη”.

 Της είπα ότι “τις περισσότερες φορές της μιλάω στον πληθυντικό, αλλά αν θέλετε σας μιλάω και εσάς στον πληθυντικό, δεν έχω κανένα πρόβλημα”. Και τσακωθήκαμε σε σημείο να έχουμε σκηνές ερωτικές μετά κι εγώ να είμαι στο κυρία Βουγιουκλάκη. Μέχρι που μετά από 3-4 γυρίσματα, ξέσπασε, με έβρισε και ηρεμήσαμε», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γαλανός για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 Πηγή: thetoc