Αν Χεκ: Άφησε την τελευταία της πνοή – Αποσυνδέθηκε μία εβδομάδα μετά το τροχαίο

anne heche ΑΝ ΧΕΚ, Ηθοποιός, κόσμος, πέθανε, Τροχαίο

Εκπρόσωποι της οικογένειας ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής ότι ήταν πλέον εγκεφαλικά νεκρή και γι’ αυτό αποφασίστηκε να την αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη.

Η 53χρονη ηθοποιός παρέμενε σε αναπνευστήρα μέχρι να διαπιστωθεί αν τα όργανά της μπορούσαν να αξιοποιηθούν για μεταμοσχεύσεις, όπως η ίδια η Αν Χεκ επιθυμούσε.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της «ήταν από καιρό επιθυμία» της να γίνει δωρητής οργάνων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η αστυνομία, από τις πρώτες αιματολογικές εξετάσεις προκύπτει η παρουσία ναρκωτικών στον οργανισμό της, αλλά χρειάζονται επιπλέον εξετάσεις για να αποκλειστούν τυχόν ουσίες που της χορηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Το τροχαίο έγινε την περασμένη Πέμπτη και οι διασώστες που την απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, είπαν ότι η Άν τους μιλούσε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Αρχικά η κατάστασή της ήταν σταθερή, όπως είχε αναφέρει η εκπρόσωπός της.

Αλλά η ηθοποιός λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της και στις 8 Αυγούστου η εκπρόσωπός της ενημέρωσε πως η Χεκ βρισκόταν σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» και είχε πέσει σε κώμα.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους για τις ευχές και τις προσευχές τους για ανάρρωση της Άν όπως και το προσωπικό του νοσοκομείου που την φρόντισαν. Δυστυχώς λόγω του τροχαίου η Αν Χεκ υπέστη σοβαρό τραύμα στον εγκέφαλο, παραμένει σε κώμα και δεν αναμένουμε ότι θα ζήσει» ανέφερε η ανακοίνωση που έκανε η οικογένεια το πρωί της Παρασκευής, η οποία κατέληγε ως εξής:

«Η Άν είχε μεγάλη καρδιά και είχε αγγίξει τους πάντες με το γενναιόδωρο πνεύμα της. Θα την θυμόμαστε για την θαρραλέα ειλικρίνειά της και θα μας λείψει για το φως της».

Ποια ήταν η Άν Χεκ

Η Άν Χεκ, μητέρα δύο παιδιών, εμφανίστηκε σε ταινίες μεταξύ των οποίων: Donnie Brasco, Έξι Ημέρες-Επτά Νύχτες, Ξέρω τι Έκανες Πέρυσι το Καλοκαίρι και την επανέκδοση του Ψυχώ το 1998. Είχε εμφανιστεί επίσης σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και στο παιχνίδι Dancing with the Stars (στις ΗΠΑ ονομάζεται Strictly Come Dancing).

Ήταν πρώην σύντροφος της γνωστής παρουσιάστριας Έλεν ΝτεΤζένερις, με την οποία διατηρούσε δεσμό στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ενώ το 1998 είχε εμφανιστεί και σε ένα επεισόδιο της σειράς Έλεν.