Μπρίτανι Μέρφι: Ο μυστηριώδης θάνατος του Χόλιγουντ, το δηλητήριο και το θρίλερ με τον σύζυγο

Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τον θάνατο της ηθοποιού.

brittany murphy death ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ, Ναρκωτικά, ΦΟΝΟΣ

Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τον θάνατο της ηθοποιού Brittany Murphy, μία ιστορία που συντάραξε το Χόλιγουντ αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη καθώς στην αρχή όλα τα φριχτά ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά.

Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 2009 όταν η διάσημη ηθοποιός Brittany Murphy βρέθηκε νεκρή στα 32 της χρόνια, στο πάτωμα του μπάνιου της στο σπίτι της στο Λος Αντζελες.

Brittany Murphy9 ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ, Ναρκωτικά, ΦΟΝΟΣ

Η σταρ της διάσημης ταινίας Clueless παραπονιόταν για έντονο πόνο στην κοιλιά και συμπτώματα γρίπης και μάλιστα το πρωί εκείνης της ημέρας δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Η μητέρα της Sharon Murphy ήταν μπροστά στις τελευταίες της στιγμές και έχει πει στο Hollywood Reporter: «Της είπα: μωρό μου, σήκω. Εκείνη μου απάντησε: Μαμά, δεν μπορώ να πάρω ανάσα. Βοήθησέ με. Βοήθησέ με». Παρών ήταν και ο σύζυγος της ηθοποιού Simon Monjack, ο οποίος θυμάται τα τελευταία της λόγια:

«Γύρισε στη μαμά της και της είπε: Πεθαίνω. Θα πεθάνω. Μαμά, σε αγαπώ».

Στις 7:30 το πρωί εκείνης της τραγικής ημέρας, η Brittany παραπονέθηκε για έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα. Πήγε στο μπάνιο και έκλεισε την πόρτα. Μισή ώρα μετα, η μητέρα της τη βρήκε στο πάτωμα, χωρίς τις αισθήσεις της.

Δεν θα ξυπνούσε ποτέ ξανά…

Brittany Murphy grave ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ, Ναρκωτικά, ΦΟΝΟΣ

Οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να την επαναφέρουν και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε.

Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν ένα θρίλερ καθώς πλήθος σεναρίων ακούστηκαν σχετικά με τα αίτια του θανάτου της: ναρκωτικά, δηλητηρίαση, φόνος.

Το δε αδιανόητο ήταν ότι λίγους μήνες μετά πέθανε και ο σύζυγός της Simon Mojack!

Simon Mojack ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ, Ναρκωτικά, ΦΟΝΟΣ

Οι πρώτες διαρροές «έδειχναν» ότι για τον θάνατό τους ευθύνεται τοξική μαύρη μούχλα που υπήρχε στο σπίτι.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της κόρης της, η Sharon επέμενε ότι αυτή ήταν η αιτία θανάτου, αν και στον οργανισμό της ηθοποιού δεν είχε εντοπιστεί κάτι τέτοιο.

Η αστυνομία του Λος Αντζελες από την πλευρά της βρήκε ότι ο θάνατος σχετιζόταν με τον συνδυασμό πνευμονίας, αναιμίας και ναρκωτικών, καθώς και οι δύο νεκροί είχαν κάνει χρήση πολλών φαρμάκων την ημέρα που κατέληξαν.

Τελικά οι ερευνητές βρήκαν τι είχε συμβεί. Η Brittany 6 εβδομάδες πριν πεθάνει είχε πάει ταξίδι στο Πουέρτο Ρίκο όπου είχε κολλήσει σταφυλόκοκκο. Στην αρχή είχαν αρρωστήσει μόνο ο σύζυγος και η μητέρα της, ωστόσο στη συνέχεια κόλλησε και εκείνη και έπαθε πνευμονία.

Όμως η ηθοποιός είχε ένα ακόμη πρόβλημα. Υπέφερε από πολύ έντονες περιόδους, με μεγάλη αιμορραγία, η οποία της είχε προκαλέσει σοβαρή αναιμία.

Την ημέρα που πέθανε ήταν ήδη αδιάθετη για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, γεγονός που την έχει εξαντλήσει και την έκανε πολύ ευάλωτη σε λοίμωξη αλλά και σε παρενέργειες των φαρμάκων που έπαιρνε για να αντέξει τον πόνο.

Στο αίμα της βρέθηκαν: το αντικαταθλιπτικό Prozac, το φάρμακο για τις επιληπτικές κρίσεις Klonopin, αντιφλεγμονώδη και αντιυπερτασικά, beta blocker, υδροκωδόνη, παρακεταμόλη και Vicoprofen για την περίοδο.

Η κοπέλα ήταν άρρωστη και σε τραγική κατάσταση για δύο εβδομάδες, αλλά κανείς δεν την πήγε στο νοσοκομείο. Με την κατάλληλη αγωγή, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε σωθεί.

Ο πατέρας της Brittany προέβη σε δηλώσεις που συζητήθηκαν πολύ, επειδή άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως υπήρχε δόλος πίσω από τον θάνατο της ηθοποιού. Έφτασε μάλιστα να πει ότι ο Simon είχε δεσμό με τη μητέρα της Brittany. Είχε πάρει και DNA της κόρης του και το έδωσε για τεστ και βρέθηκε ότι στα μαλλιά της υπήρχαν ουσίες από ποντικοφάρμακο. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεφάνθη ότι τα μαλλιά δεν αποτελούν «αξιόπιστο μάρτυρα» σε τέτοιες υποθέσεις.

Στις 23 Μαΐου του 2010 ο σύζυγος της Murphy θα βρισκόταν νεκρός. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε πνευμονία και αναιμία, δηλαδή το ίδιο ακριβώς με της ηθοποιού. Το μυστήριο ξαναφούντωσε και μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το ζευγάρι.

watchandchill.gr