Η ταινία της χρονιάς που έχεις υποχρέωση να δεις

Leonardo DiCaprio ο κορυφαίος της γενιάς του

komit838833 Leonardo DiCaprio, NETFLIX, ταινια

Να πω την αλήθεια μου δεν περίμενα ποτέ να δω τόσο καλή ταινία στο Netflix, αλλά το “Dont Look Up”, είναι η πιο έξυπνη ταινία σίγουρα του 2021, αλλά και μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας.

Δύο επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι ένας τεράστιος κομήτης, πλησιάζει τη Γη και σε 6 μήνες θα καταστρέψει τα πάντα και θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητος. Αποφασίζουν να ειδοποιήσουν την κυβέρνηση, αλλά αντιμετωπίζουν παράνοια, πολιτικές σκοπιμότητες, και αντιμετώπιση που σε κάνει να θες να έρθει ο κομήτης νωρίτερα και να πέσει πάνω σου.

Η ταινία είναι αλληγορία, όμως θυμίζει αυτό που ζούμε τώρα. Πολλοί θα δούνε στην απειλή του κομήτη την πανδημία, άλλοι θα δούνε την περιβαλλοντολογική καταστροφή(μεταξύ μας αυτό θέλει να δείξει), άλλοι θα δούνε τον κίνδυνο από την ανθρώπινη ματαιοδοξία, αλλά ότι και να δεις το σίγουρο είναι θα δεις τι περνάει ένας επιστήμονας όταν πρέπει να συναναστραφεί με τους πολιτικούς.

Το χιούμορ της ταινίας ειναι τόσο καυστικό που γελάς, στεναχωριέσαι, οργίζεσαι σχεδόν ταυτόχρονα. Ο σκηνοθέτης παίζει έξυπνα με όλους τους ηθοποιούς, κανένας ρόλος δεν θα μπορούσε να λείπει, και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποδεικνύει γιατί είναι ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του.

Προσέξτε το κομμάτι που η σωτηρία του πλανήτη χαραμίζεται για χάρη της επιθυμίας ενός δισεκατομμυριούχου. Θα δείτε πολλά κοινά με αυτά που προσπαθούν να κάνουν αυτή τη στιγμή Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ.

Παράκληση δείτε και τη σκηνή μετά τους τίτλους τέλους, θα κατάλαβατε πολλά από αυτά που θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης.