Μια νεαρή γυναίκα που μπούχτισε με το να της λένε πως μόνο οι γυναίκες με συγκεκριμένο σωματότυπο (δηλαδή οι λεπτές) μπορούν να φορούν συγκεκριμένα ρούχα, αποφάσισε να δώσει την καλύτερη απάντηση στο θέμα, χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερις φωτογραφίες.
Η Sara Petty, μια 20χρονη φοιτήτρια στο Bowling Green State University του Sunbury στο Ohio, παρατήρησε πως ο κόσμος στο Twitter αρέσκεται στο να σχολιάζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φορούν οι γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά.
«Είχα δει ένα tweet κάποιου που έλεγε ότι τα κορίτσια που ζυγίζουν 100 κιλά δεν πρέπει να φορούν μπικίνι» είπε στη HuffPost US. «(Μετά) έκανα απλά μερικές γρήγορες αναζητήσεις και βρήκα πολλά παρόμοια tweets, οπότε αποφάσισα να κάνω κάτι από πλευράς μου για να καταπολεμήσω το body-shaming, με όποιον τρόπο μπορούσα».
Παρότι τα tweet που ανέφερε δεν είχαν εκείνη ως αποδέκτη, η Petty δεν μπόρεσε να αγνοήσει την σκληρότητα που εμπεριείχαν για τις άλλες γυναίκες. Έτσι, αποφάσισε να ανεβάσει μερικές δικές της φωτογραφίες στο Twitter, προκειμένου να σχολιάσει διάφορες εκδοχές του ίδιου πικρόχολου και παλιακού σκεπτικού σχετικά με τα σώματα των γυναικών, περνώντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό μήνυμα υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών.
Σε μία από τις φωτογραφίες της, η Petty φορά ένα μπικίνι, σε μια άλλη ένα κολάν, σε μια τρίτη ένα σορτσάκι και στην τέταρτη ένα μπλουζάκι που αφήνει εκτεθειμένη την κοιλιά. Όλες τους έχουν ως λεζάντα τη φράση: «Κορίτσια: Φορέστε ό,τι στο διάολο θέλετε».
Το μήνυμα της Petty έχει διπλή σημασία, καθώς δεν προωθεί μόνο τη γενικότερη γυναικεία χειραφέτηση αλλά και, συγκεκριμένα, τη θετική στάση που πρέπει να κρατάμε όλοι μας απέναντι στους διαφορετικούς σωματότυπους.
«Ελπίζω οι γυναίκες να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να σταματήσουν να κατακρίνουν η μία την άλλη και να (αρχίσουν να) ανυψώνουν η μία την άλλη», είπε η Petty στη HuffPost. «Έχουμε ήδη πολλά να αντιμετωπίσουμε, ως γυναίκες, δεν χρειάζεται να έχουμε και τις γυναίκες εναντίον μας».
«Ελπίζω, επίσης, πως τα κορίτσια μπορούν να διαχωρίζουν το ποιες είναι στην πραγματικότητα από τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά τους, και να συνειδητοποιούν πως δεν υπάρχει αριθμός, μικρός ή μεγάλος, που να ορίζει αν σου αξίζει να νιώθεις όμορφη», πρόσθεσε. «Το body-shaming θα υπάρχει πάντα με κάποιον τρόπο, αλλά ελπίζω πως οι αναρτήσεις μου θα βοηθήσουν τουλάχιστον μερικές γυναίκες να νιώσουν όμορφες, παρ’ όλα αυτά».