Δείτε γιατί δεν πρέπει να πετάτε τις μπανανόφλουδες

Ο θυμόσοφος λαός λέει «Μην πατάς τη… μπανανόφλουδα». Και οι ειδικοί λένε: «Μην πετάς τη μπανανόφλουδα». Και αυτό διότι μπορεί

dec6d1172eb129f5a6252390b6ff80fc μπανάνα

svg%3E μπανάνα

Ο θυμόσοφος λαός λέει «Μην πατάς τη… μπανανόφλουδα». Και οι ειδικοί λένε: «Μην πετάς τη μπανανόφλουδα». Και αυτό διότι μπορεί να σου φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητά σου, χωρίς να το περιμένεις.

Μπορεί για παράδειγμα να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις κάλους ή την ακμή, ακόμη και να απομακρύνει ένα κομμάτι γυαλιού που μπήκε στο δέρμα σου.

Δες παρακάτω τις απίθανες χρήσεις της μπανανόφλουδας:

Μπορείς να αφαιρέσεις μια σκλήθρα ή κάτι που μπήκε στο δέρμα σου, π.χ. κομματάκι γυαλιού, χωρίς πόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια φλούδα ώριμης μπανάνας. Η φλούδα της μπανάνας περιέχει ένζυμα που προκαλούν την αποβολή του αντικειμένου.

Για τους κάλους στα πόδια. Τι κάνεις; Τοποθετείς μια φλούδα μπανάνας κατά μήκος του ποδιού με την εσωτερική πλευρά της φλούδας να εφάπτεται στο δέρμα και από πάνω φοράς μία κάλτσα. Την αφήνεις να δράσει όλη τη νύχτα.

Ανακουφίζει τον πόνο και αντιμετωπίζει τις μελανιές. Ο λόγος είναι ότι περιέχει μείγμα ενζύμων που αραιώνουν το αίμα.

Είναι φυσικό παυσίπονο. Για να ανακουφιστείς από τον πόνο, τοποθέτησε τη φλούδα στο σημείο που πονάς.

Κατά της ακμής. Λόγω των αντιοξειδωτικών και της βιταμίνης Α που περιέχει, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να θεραπεύσει την επιδερμίδα που πάσχει από ακμή.

Πηγή