Νέα έρευνα προσπαθεί να μαντέψει τη χρονική στιγμή που είναι πιο πιθανό να απατήσουμε σε μία σχέση

o CHEAT RELATIONSHIP facebook life, αίτια, άντρας, απιστία, Γυναίκα, Έρευνα, ΣΧΕΣΗ, χρονική στιγμή

Σίγουρα έχετε ακουστά τα «7 χρόνια φαγούρας». Όσο κλισέ σαν έκφραση και αν σας ακούγεται, φαίνεται πως υπάρχει κάτι αληθινό σε αυτήν, σύμφωνα με νέα έρευνα για την απιστία στη σχέση που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Sex Research» και στην οποία συμμετείχαν 423 άτομα (άντρες – γυναίκες).

Η έρευνα χωρίζει τα αποτελέσματά της στην απιστία των γυναικών και των ανδρών. Οι γυναίκες φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό να απιστήσουν μεταξύ του 6 και 10ου χρόνου μιας σχέσης. Οι λόγοι; κυρίως η μοναξιά και η απογοήτευση που νιώθουν από το σύντροφό τους μέσα στην ίδια τη σχέση.

Οι άντρες, από την άλλη, σε μία μακροχρόνια σχέση, είναι πιο πιθανό να απατήσουν από τον 11ο χρόνο και μετά, χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι είναι ψηλοί, έξυπνοι και πλούσιοι έχουν πιο πολλές πιθανότητες να απατήσουν, καθώς η απιστία τους «καθοδηγείται» από τον εγωκεντρισμό και τη λαγνεία τους.

Σε αυτό που καταλήγει και η συγκεκριμένη έρευνα, όπως και αρκετές προηγούμενες, είναι πως οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία από τις γυναίκες, καθώς τα κοινωνικά πρότυπα αποδέχονται πιο εύκολα την απιστία του άντρα παρά τις γυναίκας.

 

Πηγή: Huffpost