Σεξ μετά τον ερχομό του παιδιού: Συμβουλές για να μην το… ξεχάσετε

Ο ερχομός ενός παιδιού σίγουρα αλλάζει τις ισορροπίες της καθημερινότητάς σας και επηρεάζει – άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε

shutterstock570880786 sex

Ο ερχομός ενός παιδιού σίγουρα αλλάζει τις ισορροπίες της καθημερινότητάς σας και επηρεάζει – άλλοτε σε μικρό και άλλοτε σε μεγαλύτερο – βαθμό τη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Και ειδικά τον πρώτο καιρό, «θύμα» της νέας κατάστασης πέφτει πιο συχνά το… σεξ.

Ξενύχτια, αγωνίες, άγχος, αυπνία, κούραση, ενδεχομένως νεύρα… Πού να σκεφτείς το σεξ; Κι όμως… πρόκειται για έναν παράγοντα που παίζει και αυτός το ρόλο του μέσα σε μια σχέση, ώστε να παραμείνει ζωντανή και να μη βαλτώσει.

Δείτε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να χαλαρώσετε, αλλά και για μην… ξεχάσετε την ερωτική επαφή με το σύζυγό σας μετά τον ερχομό του παιδιού.

Δεχτείτε την καινούρια πραγματικότητα

Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει τα πάνω κάτω σε όλες τις οικογένειες και όχι μόνο στη δική σου. Σίγουρα τα πράγματα αλλάζουν και είναι πλέον διαφορετικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και προβληματικά. Μην κατηγορείτε ο ένας τον άλλο για την έλλειψη σεξ και σίγουρα θα βρείτε τον δρόμο σας. Όσο πιο γρήγορα το δεχτείτε αυτό ως γεγονός, τόσο πιο γρήγορα θα λειτουργήσετε σωστά στις νέες συνθήκες.

Να μην έχετε άγχος ότι δεν αρέσετε στο σύντροφό σας

Το σώμα της γυναίκας με την εγκυμοσύνη αλλάζει και ανάλογα με την περίπτωση (γιατί δεν είναι όλες γυναίκες το ίδιο) χρειάζεται τον χρόνο του για να επανέλθει. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως μαζί με το σώμα άλλαξαν και τα αισθήματα του συζύγου προς εσάς και το πώς σας βλέπει. Και πως δεν του αρέσετε πια. Ίσα, ίσα. Και αν η ανασφάλειά σας είναι μεγάλη, καλό είναι να το συζητήσετε. Μην βγάζετε μόνες συμπεράσματα.

Μιλήστε

Αυτό που είπαμε παραπάνω. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στον γάμο σας, είναι να μη μιλήσετε για τις ανασφάλειες σας, το άγχος, όσα σας απασχολούν. Δεν μπορεί ο σύντροφός σας να φανταστεί τι θέλετε ή τι αισθάνεστε. Εξάλλου, μπορεί κι εκείνος να θέλει να σας μιλήσει και να εκφράσει όσα τον απασχολούν.

Η ερωτική ζωή δεν τελείωσε

Το γεγονός ότι γίνατε γονείς, δεν σημαίνει ότι τέλειωσε και η ερωτική σας ζωή. Βρείτε χρόνο για τους δυο σας ή κάτι που θα ανανεώσει τη σχέση σας. Βάλτε λίγη φαντασία και ξεπεράστε ταμπού που ενδεχομένως να σας προέκυψαν με τη μητρότητα.

Πηγή