Το παιχνίδι που παίζαμε μικρά και μπορείτε να το απολαύσετε οικογενειακώς

Αυτές τις ημέρες όλοι «#μένουμε_σπίτι» και όταν υπάρχουν και παιδιά, θα πρέπει συνεχώς να εφευρίσκεις ιδέες για να τα διασκεδάσεις,

866ce395b224d87ca8641626c1a9d6a5 Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΙΧΝΙΔΙ

svg%3E Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αυτές τις ημέρες όλοι «#μένουμε_σπίτι» και όταν υπάρχουν και παιδιά, θα πρέπει συνεχώς να εφευρίσκεις ιδέες για να τα διασκεδάσεις, ώστε να μη βαρεθούν. Πράγμα, διόλου απίθανο. Και μία ιδέα και λύση που θα τη χαρούν τα παιδιά, είναι να παίξετε οικογενειακώς ένα παιχνίδι.

Και σας έχουμε την πρόταση, που είναι ένα παιχνίδι το οποίο παίζαμε κι εμείς μικρά και μας άρεσε: το Όνομα, Ζώα, Πράγματα. Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερης ηλικίας, είναι εύκολο να φτιάξετε τον περίφημο αυτό πίνακα με τις κατηγορίες και να παίξετε.

Πέρα από διασκεδαστικό είναι και εκπαιδευτικό, αφού βάζει το παιδί στη διαδικασία να σκεφτεί λέξεις, που ξεκινούν από το γράμμα της αλφαβήτας που έχει τύχει.

Πώς παίζεται:

Παίρνετε μολύβι και χαρτί και φτιάχνετε τον πίνακα με τις κατηγορίες. Εκτός από τις βασικές – όνομα, ζώα, πράγματα – μπορείτε να προσθέσετε εσείς όποιες άλλες θέλετε, όπως χρώματα, χώρες, πόλεις, αθλητές, τραγουδιστές κ.α.

Κρατάτε χρόνο μέσα στον οποίο θα βρείτε τις λέξεις. Ο παίκτης ξεκινάει να λέει από μέσα την αλφαβήτα και ο επόμενος από αυτόν, τον σταματά. Με το γράμμα που τυχαίνει, ξεκινάς να βρίσκεις τις λέξεις.

Όταν έχετε διαφορετικές λέξεις, παίρνετε από 10 βαθμούς ο καθένας. Για τις ίδιες λέξεις οι βαθμοί είναι 5 και μηδέν όταν δεν καταφέρνεις να βρεις κάποια κατηγορία. Κερδίζει αυτός με τους περισσότερους βαθμούς.

Πηγή