Τρία χρήσιμα μυστικά για σωστό ψήσιμο στο φούρνο

Το να ψήσεις ένα φαγητό στο φούρνο μοιάζει με ευκολία. Και ως τρόπος μαγειρέματος απλός και λιγότερο κουραστικός. Αλλά στην

ceee4096d5685eeea05189db7dc04044 Tips, ΦΟΥΡΝΟΣ

Το να ψήσεις ένα φαγητό στο φούρνο μοιάζει με ευκολία. Και ως τρόπος μαγειρέματος απλός και λιγότερο κουραστικός. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και πολλές φορές το ψήσιμο δεν γίνεται, όπως αρχικά υπολογίζατε. Και το φαγητό είναι αυτό που λέμε… δεν πέτυχε.

Κι αυτό γιατί πολλοί κάνουν μικρά λάθη ή και παραλείψεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά tips που βοηθούν το ψήσιμο στο φούρνο να γίνεται με ιδανικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω τρία χρήσιμα μυστικά:

1. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος

Αυτή η τακτικά σίγουρα επιβραδύνει το ψήσιμό του. Ο ατμός που βγαίνει από το φούρνο κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του είναι η υγρασία που χρειάζεται για να γίνει το φαγητό καλοψημένο και ζουμερό.

2. Προθερμαίνουμε σωστά το φούρνο

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το ψήσιμο. Αν δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία του φούρνου είναι λογικό να νομίζουμε ότι υπολειτουργεί. Πριν τοποθετήσετε ένα ταψί με φαγητό ή μια φόρμα με κέικ βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.

3. Οι σωστές αντιστάσεις και ο αέρας

Πρέπει να χρησιμοποιούμε την κάθε λειτουργία ανάλογα με το τι θέλουμε να ψήσουμε. Η πάνω-κάτω αντίσταση είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά ενώ ο αέρας ιδανικός για να ψήσουμε και στα τρία επίπεδα.

Πηγή