Βασίλης Καρράς: Η κληρονομιά του τραγουδιστή στη σύζυγο και την κόρη του

Από τα φτωχικά παιδικά χρόνια στην αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του

Screenshot 1 37 Βασίλης Καρράς, κληρονομια, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

Μία ζωή που μοιάζει με σενάριο ταινίας, και η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς, έζησε ο Βασίλης Καρράς, περνώντας από τη φτώχεια, στα πλούτη, και σε μία περιουσία η αξία της οποίας ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή λίγο πριν την εκπνοή του 2023, «χτυπημένος» από τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο και τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του.

Έχοντας ζήσει ως παιδί σε συνθήκες φτώχειας, ο ίδιος δεν ξέχασε ποτέ το παρελθόν του, παραμένοντας μέχρι το τέλος βαθιά ταπεινός, ανθρώπινος, και νιώθοντας ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό του, τους ανθρώπους που τον αγάπησαν και τον αποθέωσαν.

Μερικούς μήνες μετά τον θάνατό του, η διαθήκη του Βασίλη Καρρά ήρθε στο «φως» την Πέμπτη, 30/05, με τον ίδιο να αφήνει στη σύζυγο και την κόρη του ακίνητη περιουσία, τραπεζικές καταθέσεις και πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών, περιουσία που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Βασίλης Καρράς: Η κληρονομιά του τραγουδιστή στη σύζυγο και την κόρη του

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό» ο Βασίλης Καρράς άφησε στη σύζυγο και στην κόρη του μία μονοκατοικία στην Καρδία Θεσσαλονίκης, το «Χωριό της Ειρήνης», το κτήμα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ένα παραθαλάσσιο εξοχικό, ένα πολυτελές διαμέρισμα στην Αθήνα, τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το 50% της περιουσίας του Βασίλη Καρρά κληρονομεί η σύζυγός του και το υπόλοιπο 50% η κόρη του, ενώ σε ό,τι αφορά στα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, για τα επόμενα 50 χρόνια θα ανήκουν στη σύζυγό του, Χριστίνα.

Βασίλης Καρράς: Το πέρασμα από τη φτώχεια, στα πλούτη

Ο Βασίλης Καρράς, ωστόσο, πέρασε μια δύσκολη ζωή, πριν φτάσει να γίνει ο «άρχοντας της νύχτας», με τον ίδιο να κουβαλάει υπερήφανα τα βιώματά του, που τον στιγμάτισαν.

Μιλώντας πριν από αρκετά χρόνια για τα παιδικά του χρόνια, ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι βοηθούσε τη μητέρα του, που ήταν καθαρίστρια, να καθαρίζει σκάλες.

«Οι γονείς μου ήταν αγρότες και έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη το 1963. Ο μπαμπάς μου έγινε οικοδόμος και η μητέρα μου καθαρίστρια. Πήγαινα στον φούρνο να βοηθάω, πουλούσα κουλούρια, λαχεία, ήμουν “μουτζούρης” σε συνεργείο», είχε αναφέρει ο Βασίλης Καρράς, μεταξύ άλλων, για τις δουλειές που έκανε ως παιδί για να στηρίξει την οικογένειά του.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, και έκανε την πρώτη του παρουσία στο τραγούδι στα 16 του, τραγουδώντας σε νυχτερινό κέντρο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Το 1980 κυκλοφόρησε και τον πρώτο του δίσκο, ενώ η καριέρα του ξεκίνησε να παίρνει ανοδική πορεία το 1984, μετά από συνεργασία του με τον Ζαφείρη Μελά. Έκτοτε, ο Βασίλης Καρράς χάριζε στους fans του τη μία επιτυχία μετά την άλλη, με τον τραγουδιστή να «υπογράφει» με τη φωνή του ορισμένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Πηγή: iefimerida.gr