Έγκριση από FDA για εμβολιασμό βρεφών 6 μηνών μέχρι 5 ετών ζητά η Pfizer

Εμβολιασμός παιδιών ηλικίας έως 6 μηνών κατά του Covid-19

210310A6 4098 4D92 8B15 F7A70EFF1AC5 BioNTech, Covid-19, Pfizer, εμβολιασμοΣ, Παιδιά, πανδημία

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ζητούν έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας έως 6 μηνών κατά του Covid-19.

Εάν δοθεί έγκριση, τα παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως πέντε ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 με το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech. Επί του παρόντος, τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Pfizer – αλλά όχι με Moderna και Janssen, που περιορίζονται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Η Pfizer ισχυρίστηκε σε ένα δελτίο τύπου ότι υπήρχε «επείγουσα ανάγκη δημόσιας υγείας» για παιδιά κάτω των πέντε ετών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Αυτή η αίτηση είναι για την έγκριση των πρώτων δύο δόσεων των 3 μg μιας προγραμματισμένης αρχικής σειράς τριών δόσεων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», εξήγησε η Pfizer, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αναμένει ακόμα δοκιμαστικά δεδομένα για μια τρίτη δόση για μικρά παιδιά.

Τα κρούσματα COVID-19 και η σχετική νοσηλεία σε παιδιά αυξήθηκαν δραματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της αύξησης της παραλλαγής Omicron», υποστήριξε το δελτίο τύπου, σημειώνοντας ότι «τα παιδιά κάτω των 4 αντιπροσώπευαν το 3,2% των συνολικών νοσηλειών» πριν από αρκετές εβδομάδες.

Η Pfizer σημειώνει επίσης ότι, εάν εγκριθεί, το εμβόλιο της θα είναι το πρώτο διαθέσιμο για παιδιά κάτω των πέντε ετών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CDC, πάνω από το 80% των Αμερικανών ηλικίας πέντε ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid-19. Περίπου το 67,9% των Αμερικανών ηλικίας άνω των πέντε ετών είναι «πλήρως εμβολιασμένα».

Πηγή: in.gr