30 μίλια νότια του Κάβο Γκρέκο συνετρίβη το αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο

Το δυστύχημα με το ελικόπτερο που στοίχισε τη ζωή σε πέντε μέλη της αμερικανικής μονάδας ειδικών επιχειρήσεων

elikoptero exclusive, ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Οι κυπριακές αρχές ήταν σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Το δυστύχημα με το ελικόπτερο που στοίχισε τη ζωή σε πέντε μέλη της αμερικανικής μονάδας ειδικών επιχειρήσεων την Παρασκευή, έγινε 30 ναυτικά μίλια από την Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το δυστύχημα έγινε 30 ναυτικά μίλια από την Κύπρο, νότια του Κάβο Γκρέκο.

Οι κυπριακές αρχές ήταν σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας πως οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή κατά το δυστύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (EUCOM) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη στην ανατολική Μεσόγειο στη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. Σημείωσε ότι, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας ανεφοδιασμού με καύσιμα, στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που μετέφερε πέντε στρατιωτικούς υπέστη δυστύχημα και συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ανέφερε ακόμη, πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης άρχισαν αμέσως μετά τη συντριβή, ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτιά της.

Οι στρατιώτες στο ελικόπτερο ανήκαν στο προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι σε διεθνή μέσα.

Πηγή: KYΠΕ