Τοπικα

ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Yπόμνημα από 11 γυναικείες οργανώσεις σε τοπικές αρχές για την ημέρα της γυναίκας (ΒΙΝΤΕΟ&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Χθες Τρίτη 8 Μαρτίου, αντιπροσωπεία από έντεκα γυναικείες οργανώσεις με επικεφαλής την Πρόεδρο του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου επισκέφθηκε τις τοπικές αρχές όπου επέδωσε υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα για εκπροσώπηση των γυναικών.

Στο Δημαρχείο Παραλιμνίου, κατά την υποδοχή τους από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη, πραγματοποιήθηκε μία λιτή εκδήλωση στην οποία τιμήθηκε όλο το γυναικείο προσωπικό του Δήμου Παραλιμνίου.

Στις δηλώσεις του ο Θεόδωρος Πυρίλλης τόνισε ότι ο Δήμος Παραλιμνίου ανέκαθεν σεβόταν και ενθάρρυνε την δίκαιη και ίση εκπροσώπηση των γυναικών και ενθάρρυνε τις γυναίκες να αξιοποιήσουν τις χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερη εμπλοκή σε κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό καθώς και πολιτικό τομέα, τονίζοντας μάλιστα, ότι είναι παράλογο και άδικο εν έτει 2022 σε διάφορες πολιτικές αναμετρήσεις να εξακολουθεί να υπάρχει πάνω από 80% εκπροσώπηση από άντρες στα ψηφοδέλτια.

Στο πλαίσιο της χθεσινής λιτής εκδήλωσης, τιμήθηκε με μία συμβολική κίνηση, με την ευκαιρία των γενεθλίων της, και η Δημοτική Ταμίας, κυρία Έλλη Τσίσιου για τις συνεχείς και αδιάλειπτες υπηρεσίες της επί 43 χρόνια στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Παραλιμνίου.

Η κυρία Μαρία Μηλιώτου, Πρόεδρος του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου (ΟΓΕΕ Αμμοχώστου) επέδωσε υπόμνημα εκπροσωπώντας έντεκα γυναικείες οργανώσεις, κάτω από το σύνθημα “Στον δρόμο για την ισότητα” το οποίο τονίζει τα προβλήματα, τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματα όλων των γυναικών της Κύπρου.

Παράλληλα, ο κ. Πυρίλλης, συνεχάρη τις γυναίκες “για τους δίκαιους και συνεχείς αγώνες τους και ευχαριστούμε για τη σημερινή επίσκεψη τις έντεκα γυναικείες οργανώσεις και ως εκ τούτου επιβεβαιώνουμε ότι θα τηρήσουμε και θα εφαρμόσουμε το υπόμνημά τους.”

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Μηλιώτου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συμβολική κίνηση και την υποδοχή και τόνισε ότι οι απόψεις που εκφράζει ενθαρρύνουν τις γυναίκες για περισσότερη και δυναμικότερη συμμετοχή στον κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό και πολιτικό τομέα.

Ο κ. Κίκιλλος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει να στηρίζει και να συμπαρίσταται με έμπρακτο τρόπο τις προσπάθειες υλοποίησης τόσο των σκοπών όσο και των στόχων του Οργανισμού.

Δείτε το Βίντεο: 

 Εικόνες από το Δημαρχείο Παραλιμνίου και το Δημαρχείο Αγίας Νάπας:

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Χειροπέδες σε 30χρονη για υποβοήθηση διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθη σήμερα και τέθηκε υπό κράτηση 30χρονη, εναντίον της οποίας εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για…

22 Ιουνίου, 2024

Δύο δωρεάν συναυλίες σε Πρωταρά και Αγία Νάπα την Κυριακή του Κατακλυσμού

Με δύο δωρεάν συναυλίες οι δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας μας προσκαλούν να γιορτάσουμε την…

22 Ιουνίου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Δεκάδες καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις

Μέσα στο πλαίσιο εκστρατείας του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου για την πρόληψη των οδικών…

22 Ιουνίου, 2024

Κάβο Γκρέκο: Έκλεψαν το κτήριο του πρώην γαλλικού ραδιοσταθμού

Διάταγμα κράτησης για περίοδο πέντε ημερών εξέδωσε χθες 21 Ιουνίου 2024 το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου…

22 Ιουνίου, 2024

Χειροπέδες σε 26χρονο που βιντεοσκοπούσε λουόμενες σε παραλίες

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 26 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης…

22 Ιουνίου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονης – Την έχετε δει;

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της HAYAM SHARTAH, 30 ετών,…

21 Ιουνίου, 2024