Α. Χατζηγιάννη: Μείωση των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αναφοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 04T094624.980 exclusive, Αμαλία Χατζηγιάννη, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρα παρουσιάζει μια σημαντική βελτίωση όσο αφορά τα θετικά κρούσματα αλλά και τους νοσηλευόμενους, δίνοντας μια θετική πνοή αλλά και ελπίδα ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς, Αμαλία Χατζηγιάννη, αναφέρθηκε στην καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος αλλά και στη μείωση των νοσηλευόμενων.

Αρχικά, είπε ότι τις τελευταίες δύο –τρεις μέρες μειώθηκαν οι εισαγωγές, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται 60 ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς εκ των οποίων οι 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η κυρία Αμαλία, τόνισε ότι είναι πολύ ευχάριστο αυτό το γεγονός αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει περιθώριο 15 κλινών, ενώ τις προηγούμενες μέρες οι κλίνες είχαν φτάσει στο μέγιστο αριθμό.

Σε ερώτηση για τις ηλικίες των ατόμων που νοσηλεύονται αλλά και για τα υποκείμενα νοσήματα που παρουσιάζουν άτομα τα οποία έχουν αποβιώσει, η κυρία Αμαλία απάντησε τα εξής:

«Φιλοξενούνται άτομα από όλες τις ηλικίες και αυτό είναι ένα σημάδι ότι «ουδείς άτρωτος», όλοι μπορεί να είμαστε ευάλωτοι στον ιό.

Τα υποκείμενα νοσήματα που αναφέρονται συνήθως είναι είτε διαβήτης, είτε υπέρταση, είτε στεφανιαία νόσος ή ακόμη και άτομα που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

Με άλλα λόγια, σημαίνει ότι έχουν και άλλα προβλήματα υγείας , που αυτό δίνει προβάδισμα στον ασθενή να νοσήσει πιο βαριά».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό.

Δείτε το Βίντεο: